Szex

Mert hogy is néz ki valójában?

Nyilván sok-sok típus van, mindenkinek más tetszik. Bár vannak alaptulajdonságok, amiket elfogadunk vagy elvetünk, a paletta széles.

Legyen kék szeme? Legyen markáns arca? Legyen széles válla? Ezek mind roppant fontos tulajdonságok lehetnek, ha éppen ezekre vágysz. De lehet, hogy te pont barna szemmel, és beesett mellkassal szeretnél találkozni nap mint nap. Mert van, akinek ez tetszik. Milyen szerencse ez azokra a férfiakra nézve, akik éppen nem felelnek meg az aktuális szépségideálnak.

Persze aktuális szépségideálból sem egy van. Minden rétegnek megvan a maga „csúcsférfija”. A bevásárlóközpontok fiatalabb közönségének ideálja általában szolibarna bőrrel, enyhén lecsúszó nadrággal és kidolgozott izmokkal dicsekedhet. A komolyabb férfiak kedvelőinél fontos szempont a jólöltözöttség, az ízlés, az ápoltság. Kidolgozott izom itt se árt, de mértékkel. Hiszen egy üzletember mégse nézzen úgy ki, mint egy testépítő!

Még a bálványként tisztelt mozisztárok is különböző típusokba sorolhatók. Vannak kemény fiúk, mint a ma már erősen hanyatlóban lévő pályájú Jean-Claude Van Damme, aki igazán az előző évtizedben volt divatos. Aztán vannak sármos mosolyú szívtiprók, mint George Clooney. Vannak édes mosolyú tinisztárok, korcsoportjuk nőtagjainak szánva, mint például Freddy Prinze Jr., aztán a szépfiú-típus, mint Brad Pitt, szintén képviselteti magát, és ne feledjük az intellektuális férfit, mint Johnny Depp. Érdekes, hogy a mozivásznon mostanában egyre kevésbé jelenik meg az a típus, ami az ötvenes, hatvanas évek kedvence volt.


Cary Grant, Gregory Peck, mindketten a megbízható, becsületes, bár néha kisebb stikliket elkövető kősziklaszerű férfiideált testesítették meg.

A felsorolás persze korántsem teljes, de nem is baj, hiszen az ideál a divattal párhuzamosan folyamatosan változik. Egy azonban bizonyos. A nők, akárcsak a férfiak, elképzelnek maguknak egy ideált. Minden kislány meg tudja mondani, férjének milyen színű lesz a szeme, és a haja, és egyáltalán hogy fog kinézni. Ez persze gyakran nem így lesz. De ettől függetlenül, mindig ragaszkodunk egy típushoz. Bár elmondjuk, a külső nem számít, ösztönösen ugyanaz tetszik meg nekünk, újra és újra. (Ez egyébként nem csak a külsőre vonatkozik, hanem a belsőre is.)


Tehát ha egész életedben a magas, barna, kisportolt férfiak vonzottak, vajmi kevés esélye van nálad egy szőke, alacsony férfinak. És onnantól már nem fog számítani, ki mit gondol választásodról. Neked ő lesz az ideális.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top