Szex

No macho

A gátlások sokfélék lehetnek, egész életünket végigkísérik. Nemi gátlásainkra viszont fokozottan érzékenyek vagyunk. Ez nem véletlen, hiszen nemi életünk privát szféránk nagyon fontos részét képezi.

Hagyjuk most az ifjúkori csókparát, és koncentráljunk az érett férfikori gátlásokra. Számos dolog van, amitől egy férfinak gátlásai vannak: lesz-e erekciója, élvezni fogja-e a nő, élvezni fogja-e ő maga, elég szűk vagy elég tág lesz-e a hüvely. Úgy tűnik számos ponton megbukhat a dolog. Már a kudarc gondolata is ébreszthet gátlásokat. Ha nem tökéletes a szex, a férfi nem csak önérzetében bántódik meg, hiszen az intim együttlét célja az volt, hogy kölcsönösen örömet szerezzenek egymásnak, és ez nem sikerült.

A nemi élet sem mindig zökkenőmentes, de azzá lehet tenni, ha a felek együttes erővel fáradoznak ezen. Van olyan atléta ismerősöm, akinek már számtalan nővel volt dolga izgalmas élete során, de minden egyes újnál elfogta a pánik, és nem volt merevedése. Hogy mennyi idő alatt jutottak túl ezen a páni szakaszon, az általában a nőtől függött. Ha egy szerető flegma lesz, vagy akár megsértődik, a probléma tovább gyűrűzik. A nőnek nem szabad azt hinnie, hogy ő a fiaskó oka, hogy nem elég csinos, vagy esetleg ügyetlen, viszont éreztetnie sem szabad, hogy a pasi hibája.

Meg kell tanulni együtt élni a problémával, ahogy atléta ismerősöm tette, és bár elsőre továbbra sem jött neki össze, legalább nem lett depressziós. Próbáljunk meg gátlásainkra is úgy tekinteni, mint mondjuk gyakori főfájásunkra, vagy rövidlátásunkra. Ilyenek vagyunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top