Szex

Elégedetlen nõk

Mi, nõk, híresek vagyunk arról, hogy állandóan elégedetlenkedünk önmagunkkal. Alig van nõ, aki megelégedéssel feszít a tükör elõtt. Nemtetszésünknek igen gyakran hangot is adunk, s párunk, akinek eddig fel sem tûnt az a pici hurka a derekunk körül, elszörnyed.

No nem a szinte nem is létező súlyfelesleg láttán, hanem azon, hogy minek kell ezzel ennyit törődni, s főleg problémázni. Vigyázat! Nem szabad túlzásba vinni az elégedetlenséget, mert a párkapcsolat láthatja kárát!

Tényleg ennyire nem szeretjük önmagunkat? Vagy esetleg már túlzásba visszük a magunkkal való foglalkozást? A szakember, dr. Molnár Tamás szexológus szerint egy bizonyos pontig nem káros, hogy egy nő sokat foglalkozik magával. Végül is „kódolva van bennünk” a tetszeni akarás: meg kell hódítanunk a férfit. Az eredményt pedig állandóan ellenőrizgetjük a tükörben, de az a fránya üveg sose azt mutatja, amit mi szeretnénk. A szexológus véleménye az, hogy létezik egy képzeletbeli határ, amit nem szabad a nőnek átlépni. Ez a határ tulajdonképpen a férfi tűréshatára. Tudnunk kell, meddig mehetünk el, mert ez az állandó önkritika kiborítja a férfiakat.

A kóros önkritika hatása

A probléma olykor igen mélyen gyökerezik. Általában tudattalan feszültségekből, esetleg a partnerek közötti, ki nem mondott konfliktusokból ered, ha a nő túlzásba viszi önkritikáját, esetleg kitalál nem létező „fogyatékosságokat”. Egyesek addig-addig mondogatják maguknak, hogy: kövér vagyok, narancsbőrös a combom, túl nagy a fenekem, széles a csípőm, míg végül ez tölti ki mindennapjaikat, rányomja bélyegét a házasságra, kapcsolatra. Hogy hogyan? A szakember igen súlyos esetnek tartja, ha egy nő szeretkezés közben is arra gondol, hogy ő milyen csúnya, visszataszító. Ezzel gyakorlatilag szép lassan tönkreteszi szexuális életüket, mert csak önmagára figyel.

Mit tehet a férfi?

Semmiképp sem szabad a nőt túlzott önkritikája miatt elítélni, megjegyzéseket tenni, hogy: hát igen, azelőtt tényleg nem volt úszógumid, vagy jobban tetszettél, amikor a 38-as méretbe belefértél. Ez csak ront a helyzeten. Legyen egy férfi őszinte, ugyanakkor megértő. Muszáj a nő tudtára adni, hogy a kis eltérések ellenére ugyanannyira szereti, tiszteli, semmi nem változott az érzelmek terén. Nagyon jó, ha a férfi felajánlja, hogy járjanak együtt sportolni, hiszen senkinek nem árt a mozgás. Az urak meglephetik partnerüket pl. egy szexis fehérneművel azt bizonyítandó, hogy a nő kívánatos számára az ágyban. Esetleg menjenek el együtt vásárolni, s dicsérje meg a férfi partnerét, hogy milyen csinos, milyen jól áll neki az új ruhadarab. Vissza kell adni a nő önbizalmát! Végső esetben, ha semmi nem segít, szakemberhez kell fordulni, aki feltárja a mélyebben rejtőző problémákat, s együttes erővel meg lehet oldani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top