Szex

Egyetlen éjszaka, folytatás kizárva

Mit remélünk ettõl, mi nõk, s mit várnak egyetlen éjszakától a férfiak? S miért nincs folytatás? Talán mert eleve nem rendeltetett többre a kapcsolat. Kimondott és ki nem mondott kérdésekre, félelmeinkre ad választ Bede Zsuzsa szexológus.

Gyakran megesik, hogy a lányok azzal „vádolják” a fiúkat, hogy miattuk nem lehet tartós egy kapcsolat, mivel sokkal gyakrabban lépnek félre, mint a nők. Akár egyetlen éjszaka kedvéért is kockára teszik a biztosat, nem törődve azzal, hogy mit érez ilyenkor a partner, a szegény nő. Erre a férfiak rögtön rávágják, hogy minden egyes kalandhoz kell egy nő is, tehát, a gyengébb nem is ugyanolyan gyakran bonyolódik egyéjszakás kalandokba, mint a férfiak.

A valóság

A szexológus tapasztalatai alapján a férfiak inkább elcsábulnak egy ismeretlentől, s töltik vele az éjszakát, mint a nők. A két nem szexuális vágyai és érzelmei nem azonosan működnek. A férfiaknál különválik a kettő, míg egy nőnél egybefonódik. A fiúk, főleg fiatalkorban nagyon erős szexuális impulzusoknak vannak kitéve, hajtja őket a vadászösztön, nem akarják egyetlen lányhoz kötni magukat, mikor sokat megszerezhetnek. Időigényes és hosszadalmas számukra kialakítani és fenntartani egy tartós kapcsolatot, sokkal egyszerűbb, kis túlzással élve, minden nap mással ismerkedni.

Ezzel szemben a lányok sokkal hamarabb érnek, komolyodnak meg, s már pici korukban habos, fodros menyasszonyi ruháról álmodnak. A tinédzser korú lányok fantáziája a szerelem, a romantikus éjszakák körül forog, míg a fiúkat a szexlapok, a meztelen női testek érdeklik, s minél hamarabb túl akarnak esni az első alkalmon, s utána is beérik azzal, ha egy lánnyal csak egy estét töltenek. A fiatal fiúk többségének elég a szex. Manapság nagy divatját élik a diszkós kalandok, a lány odaadja magát a fiúnak, mert azt hiszi, a fiú azt várja el tőle. (Anyukák, figyelem!)

Mások vagyunk, mi nők?

Az arányok felnőtt korban sem sokat változnak – s a férfiak sem. Ne higgyük azonban saját nemünket se szentnek, tegyük kezünket a szívünkre, s valljuk be legalább magunknak, hogy miközben a férfiakat szidjuk, mi is kipróbáltuk már. Hogy mit is? El ne felejtsük nagy zavarunkban – mert ugye mi nem szeretjük bevallani…

Biztos, hogy a mi esetünkben is egy estének indul? Bede Zsuzsa szerint nem. A nő általában nem egyszeriként, hanem elsőként éli meg az együttlétet, mert mi nem igazán tudjuk különválasztani szexuális vágyainkat az érzelmeinktől. Sokszor előfordul, hogy arra ébred a nő: mit tettem, nem kellett volna – egyszóval megbánja. Ez a férfiakra nem jellemző: ők felkelnek azzal az élménnyel, hogy milyen kellemes este volt, s lehetséges, hogy másnap már a nő nevére sem emlékeznek. (Kivételek persze akadnak, ők erősítik a szabályt!) Tehát nem kell aggódni túlságosan, ha kiderül, életünk párja elcsábult, még ha egy este kedvéért is. (Persze könnyű ezt mondani!) Bármilyen hihetetlen, egy ilyen “kis” kihágás még meg is erősíthet egy tartós kapcsolatot, mert rádöbbenti a társakat arra, hogy ők egymást szeretik, összetartoznak.

Még a legjobb házban is előfordulhat

Nem jellemző, hogy bármiféle hiányt pótolna az egyestés félrelépés, bár sok esetben ez sem zárható ki. A férfiaknál sokszor egy kis alkohol, vegyítve egy adag kíváncsisággal, s már meg is történt a dolog. Azoknál a nőknél, akik az első szerelmükhöz hozzámentek, jellemző, hogy 30 éves koruk körül a kíváncsiságuk, érdeklődésük (milyen lehet mással?) viszi bele őket abba, hogy tényleg ki is próbálják egy másik férfival a szexet. Az az általános a szexológus szerint, hogy az egyéjszakás kalandok titokban maradnak, mert ha “csak” ennyi történt, minek vele bántani a másikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top