Szex

10 jó ok a szeretkezésre

Azt eddig is tudtuk, hogy a gyerekeket nem a gólya hozza. Az sem titok, hogy a szex élvezetes, kívánatosnak, nőiesnek érezzük magunkat tőle, növeli az önbizalmunkat, és általában is sokkal kellemesebb lesz tőle az élet.

Ezenkívül azonban még számos olyan hatása van, amiért érdemes minél gyakrabban ágyba bújni a kedvesünkkel. Lássuk a listát!

1. Szex közben oxitocin termelődik a szervezetünkben: ez a hormon segíti elő, hogy jobban kötődjünk a partnerünkhöz, így javítja a kapcsolatunkat.

10 jó ok a szeretkezésre


2. A szex remek sport: zsírt éget, és jót tesz a szívnek. Harminc perc szeretkezéssel 200 kalóriát égetünk el. Az immunrendszer is erősödik tőle.

3. Az orgazmus alatti összehúzódások formában tartják a méhet, és a petevezetékek átjárhatóságát is növelik.

10 jó ok a szeretkezésre

4. A szex enyhíti a fejfájást, mivel testszerte ellazítja az izmokat. Mivel csökkenti a vérnyomást, a szívroham kockázata is kisebb a rendszeresen szeretkezőknél.

5. A szexuális aktus növeli a szervezetben az ösztrogén szintjét, amitől alacsonyabb lesz a koleszterinszintünk, viszont magasabb a teherbe esés esélye.

10 jó ok a szeretkezésre

6. Szeretkezés közben az agy oxigénfelvétele is megnő, a létfontosságú szervek pedig hatékonyabban kezdenek működni.

7. A szex edzi a medencefenék izmait – vagyis segít megelőzni a későbbi inkontinenciát.

8. A szeretkezés jót tesz a bőrnek: serkenti a vérkeringést, és olyan hormonok termelődését indítja el a szervezetben, amelyek ragyogóvá varázsolják a bőrünket. Ráadásul a prolaktin nevű hormon termelődésén keresztül még a szaglásunkat is javítja.

9. Csökkenti a stresszt, és a morfinhoz hasonló hormonok termelődésének serkentésével a nyugodt, mély alvást is elősegíti.

10. Javítja a hangulatot, és összességében hozzásegít a hosszabb, boldogabb élethez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top