Szex

3 tuti vágyfokozó

A szexuális vágyat felkeltő és ébren tartó étkek hosszú évszázadok óta izgatják az emberek fantáziáját, ám sajnos számos afrodiziákumnak tartott élelemről bebizonyosodott már, hogy valójában mit sem ér. Mi most három bizonyítottan működő vacsoraötletet adunk.

1. Tojás: Egy nemrégiben elvégzett olasz kutatás szerint, ha egy férfi tojást vacsorázik, az ágybeli teljesítménye is javul. A tojás afrodiziákum-hatása a benne lévő koleszterinnek köszönhető, amely a tesztoszteron, azaz a férfi nemi hormon termelődését segíti.

2. Fűszerek: Egyes ízesítők hatására az erek fala kitágul, így a vér akadálytalanul képes a nemi szervek felé áramlani. Ha tehát egy forró éjszakára vágysz, fűszerezd a vacsorát gyömbérrel, fokhagymával, borssal, korianderrel, chilivel (talán az sem véletlen, hogy a fűszeres indiai ételeknek és a Káma-Szútrának ugyanaz a szülőhazája).

3. Forró csoki: Egy csésze forró csoki már Casanovának is a kedvenc „csodafegyvere” volt. A finom italban ugyanis található némi koffein és teobromin – mindkét anyag hangulatjavító, élénkítő hatásáról ismert. Tovább fokozható a csokoládé hatása, ha szintén hangulatjavító hatású vaníliával ízesíted

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top