Szex

Szeretők és szeretőt keresők

A megcsalt, a megcsaló, s akivel megcsalnak – mindegy, kinek a szemével nézzük: a szerelmi háromszögek egy idő után valamennyi szereplő számára kényelmetlenné válnak.

Hárman pácban

Szeretőt akkor keres az ember, ha aktuális párkapcsolata nem elégíti ki minden szinten. Az érzelmek és a szexualitás Bermuda-háromszögében azonban nemcsak a bizalomnak vész nyoma, hanem valamiképpen mindhárom szereplő veszít a saját személyiségéből.

Egyik nem sem jobb vagy rosszabb a másiknál, ha megcsalásról van szó. Dr. Molnár Tamás szexuálpszichológus szerint abban viszont különböznek egymástól, hogy a férfiak jobban felvállalják, a nők inkább titkolják viszonyukat. – Egy férfi a baráti körében büszkélkedve mesél arról, hogy egy hét alatt két nővel is megcsalta a feleségét, barátnőjét. Egy nő azonban nem dicsekszik ilyesmivel még a barátnőinek sem. Ennek oka elsősorban az, hogy a kulturális hagyományok miatt a társadalom mást vár el a két nem képviselőitől – magyarázza a szakértő.

 

A szerető

Nem lehet egyértelműen megmondani, milyen partnert keres az, aki félrelép. Így az az általánosítás sem igaz, hogy valaki társa ellentettjét kutatja a titkos viszonyban. Az azonban tény, hogy a szeretői státusnak két oldala van.

Szeretők és szeretőt keresők

 

Amiért nehéz a szeretőnek:
Bizonytalan kimenetelű, körülményes viszonyban él. Nem találkozhat akármikor kedvesével, nem számíthat rá minden pillanatban; ráadásul meglehetősen megalázó szerep jutott neki. Igaz, ezt nem kötelező elviselnie, bármikor kiszállhat a játékból. Ha azonban nem szakít, akkor azzal a tudattal is együtt kell élnie, hogy partnere egy harmadikkal éli mindennapjait. Emellett még ott a lelkiismeret-furdalás is, amelyet amiatt érezhet, hogy szétdúl egy másik kapcsolatot.

Amiért könnyű:
Nincs kötelezettsége, nem tartozik elszámolnivalóval senkinek, szabadon élhet. Ha mégis kérdőre vonja a szeretője, egyszerűen és könnyen háríthat. A kapcsolat élvezetesebb része jut neki, mivel a félrelépő fél általában a problémái miatt menekül szeretője karjaiba. A légyottok nyugodtak, boldogak, vidámak, a viták és a veszekedések a megcsalt személyre maradnak.

A férj

A közhiedelemmel ellentétben nem igaz, hogy a férfiak hűtlenebbek lennének a nőknél. Sok gondoskodó férj van, aki munka után hiába várja haza a párját, mert az éppen mással hancúrozik.

A megcsalt

• Általában éjszakába nyúló munkája vagy állandó utazásai miatt keveset van otthon, nem tud megfelelően foglalkozni feleségével, barátnőjével. Ilyenkor keres másnál vigasztalást és egy kis extra kényeztetést a nő. A másik véglet, hogy a férfi „túlszereti” társát, a tenyerén hordozza, mindent megad neki, ám a partner inkább izgalomra, kihívásra vágyik.

A félrelépő:

• Ha egy férfinak tartós viszonya alakul ki a szeretőjével, akkor azt előbb-utóbb felvállalja a felesége vagy barátnője előtt is – így tapasztalta munkája alatt Mátyás József magánnyomozó. – Az esetek többségében azonban csak futó kapcsolatról van szó; egy kis változatosságra vágyik, de közben szereti állandó partnerét – avat be tapasztalataiba a detektív.

A feleség

 

A nőket sem kell félteni, ha arról van szó, hogy izgalmat csempésszenek az életükbe. Sokan közülünk nagy művészei a félrelépésnek. Ugyanakkor szép számmal vannak azok is, akik kétségbeesve keresik a választ arra: mit rontottak el?

A megcsalt

• Az urak többsége akkor keres érzelmi vagy szexuális kielégülést egy másik nőnél, ha párja, mondjuk, a szülés után kezdi elhanyagolni magát. Többet foglalkozik gyermekével, mint magával és párjával. Előfordul azonban, hogy nincs is különösebb oka a férfi félrelépésének, ilyenkor a nők általában pánikszerű egyéni nyomozásba kezdenek a telefonok és az e-mailek figyelésével.

A félrelépő

• A feleség, a barátnő általában azért lép félre, mert törődésre, figyelemre vágyik. A magánnyomozó úgy látja, a nők túlságosan hiszékenyek, s néhány kedves szó elég ahhoz, hogy kimozdítsák őket tartós kapcsolatuk állandóságából. – Érzelmeik irányítják őket, így szeretőik gyakran ki is használják sebezhetőségüket. Érdekesség – teszi hozzá a detektív –, hogy a nők általában azért figyeltetik meg férjüket, mert nekik is van valami a fülük mögött, és nem bíznak partnerükben.

Szeretők és szeretőt keresők

 

Félrelépőből megcsalt

A sors fura fintora, mikor valakiből, aki házon kívül keresi a boldogságot, megcsalt lesz, mert szeretője is szeretőt tart. Zsolt ilyen szituációba keveredett. – Hetente háromszor találkoztunk Krisztával, nagyon jól éreztük magunkat együtt. Egy idő után azonban elkezdett panaszkodni, hogy keveset foglalkozom vele, szeretne több időt velem tölteni, és hasonlók. Azt hittem, a szokásos női hisztiről van szó, mígnem megláttam egy másik férfival. Elkezdtem figyelni őt, s kiderült, hogy
a kimaradt napjainkon mással vigasztalódott. Borzalmasan éreztem magam, de az egész jó volt arra, hogy felrázzon. Szakítottam Krisztával, s azóta hűséges vagyok a feleségemhez.

Felelősségteljes nyomozás

Kevesen gondolnák a magánnyomozókról, hogy bizonyos szinten pszichológusként is funkcionálnak.
– A mi munkánk óriási felelősséggel jár – mondja a hűtlenségi ügyekre szakosodott Mátyás József. A szakember szerint rengeteg múlik azon, hogy miképp tálalják az információt. Mint mondja, teljesen tönkretehetnek házasságokat, családokat, de meg is menthetik azokat, attól függően, hogyan bánnak a megszerzett adatokkal. Legtöbbször beszélgetést tanácsolnak a megbízóknak, főleg akkor, ha bizonyítottan csak egyszeri esetről – s nem rendszeres félrelépésről – van szó.
A magánnyomozó azt is elárulta, hogy érdekes módon ünnepek, főleg karácsony előtt van több munkájuk. Az emberek ugyanis kíváncsiak arra, hogy a családi kasszából nem költ-e társuk egy harmadikra is. Az ilyen gyanakvásoknak azonban sokszor semmi alapjuk nincs.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top