Szex

Tabuk a szexben – hol a határ? (18+)

A jó szexhez elengedhetetlen a gátlástalanság, de ahhoz, hogy igazán felszabadultan élvezzük, pontosan ismernünk kell a határainkat. Hol kezdődik a prűdség, és mi számít tabunak?

Zsák a foltját

Vannak dolgok, amelyek jóságát vagy éppen erkölcstelenségét könnyű megállapítani. A szex nem ilyen. Mindenki egyénileg, vérmérsékletétől, vágyaitól és neveltetésétől függően keveredik szexuális afférokba. Ami nagyanyáinknak szemérmetlen paráználkodás lett volna, ma már természetes, és meg sem ütközünk rajta. A XXI. század találmánya a tabuk döntögetése, de nem hasonlítható a könnyű nyári sétához, amely mindenkinek ajánlható. Ugyanakkor önismeretünk fontos és meghatározó eleme, hogy felfedezzük saját szexualitásunkat és annak szélsőségeit. Pontosan tudnunk kell, hogy mit szeretünk, mi növeli élvezetünket, milyen buktatókkal kell szembenéznünk, illetve vágyaink és kívánságaink mennyire állnak harmóniában párunk igényeivel.

Fontos tanács szerelmes nőknek: soha semmit ne vállalj be csak azért, hogy megtartsd a pasidat. A pasik jönnek-mennek, de egy kellemetlen szexuális kaland egy életre meghatározhatja szexuális életedet és párkapcsolataid harmóniáját. A szexuális játékok éppen azért izgalmasak, mert bármire mondhatsz igent, de nemet is. Akár menet közben is. Ha ezért elbukod a pasit, majd jön másik, akivel már okosabb és tapasztaltabb leszel. Sokszor azonban az is előfordul, hogy ami az egyik fickóval nem esett jól, a másikkal igencsak kellemes lesz.

1. tabu: orális szex

Manapság a legkevésbé számít tabunak, sokkal inkább az a kérdés, hogy lenyeled, vagy sem. Néhány fiúnak mindegy, inkább az élvezettel foglalkoznak, de a többség bágyadtan meghatódik, ha lenyeled. Aztán hozzászokik, megszokja és elvárja, és ha éppen úgy esik, hogy nem esik jól, akkor kombinál, mi okozhatja a változást. Pedig legtöbbször az ő táplálkozása a ludas…

 

Elterjedt félreértés, hogy az orális szexet csak a fiúk szeretik. Azok a lányok is szeretik, akik jól csinálják. Nem lehet egy pasit úgy kényeztetni, hogy csak mechanikusan ismétled a mozdulatokat, szenvedély és elragadtatottság nélkül semmire sem mész. Persze ebbe az is belefér, ha megkéred, hogy fogja, vagy ha éppen úgy esik jól, ne fogja a fejed. Mindenképpen olyan körülményeket teremts (vagy kérj), amilyenek között jól érzed magad, felszabadultan és kreatívan tehetsz bármit, ami jólesik. Karmaidat és fogaidat azonban „húzd vissza”.

2. tabu: anális szex

A legtöbb pasi fantáziáját addig izgatja, amíg ki nem próbálta, utána pedig a nőre bízzák, mennyire legyen része szexuális együttléteiknek. A nők egyik része élvezi, a másik viszont nem. Átmenet nincs. Az első csoport tagjai egy másfajta, de igen élvezetes orgazmusról számolnak be, a másik csoporthoz tartozók viszont arra panaszkodnak, hogy fájdalmas az aktus. Addig nem tudhatod, melyik csoportba tartozol, amíg ki nem próbálod, persze ha részedről erős a pszichés ellenállás, akkor soha sehogy sem lesz jó. A férfi és nő kompatibilitásán múlik, hogy mennyire lesz élvezetes vagy fájdalmas az anális szex.

Ha ki akarod próbálni, akkor mindenképpen olyan pasit válassz, aki türelmes, kedves és gyengéd, akivel végigmehetsz a fokozatokon, nem pedig azonnal a „közepébe csap”. Mielőtt bármiféle önértékelési gondod támadna csak azért, mert nem esik jól, vagy elutasítod a szex ezen formáját, jusson eszedbe, hogy a férfiak többsége pornófilmben látott nőket, akik élvezték az anális szexet, azt pedig tudjuk, hogy a felnőttfilmes nők nem éppen az őszinteségükről híresek, ha forog a kamera.


3. tabu: pornó

Újabban divat felnőttfilmnek nevezni, de ahogyan a kutyából nem lesz szalonna, ez az iparág sem hazudtolja meg magát. A pornó az pornó. Igaz, szexuális játékokhoz az enyhébb erotikus filmek is szóba jöhetnek. Nem reprezentatív körkérdésemre adott válaszok azt mutatják, hogy a csajok inkább az erotikus filmeket kedvelik, a fiúk pedig az akciódús pornót. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de ugyanúgy, mint más filmkategóriákban, a pornófilmek között is akadnak jobbak és silányabbak. A silányabbak sokszor nevetségesek és visszataszítóak, míg a jobbak úgy hatnak az érzékszervekre, mint a lépcsőházban terjedő rántott hús illata. Meghozzák az étvágyat.

Ha pornóval melegítetek be, nem jelenti azt, hogy úgy kell viselkedned, mint azoknak a nőknek, és egyáltalán nem kizárt, hogy valódi és bensőséges együttlétben lesz részetek. Szeretkezésetek minősége csak rajtatok múlik, és könnyen lehet, hogy ellestek egy olyan pózt, amely igazán élvezetes lesz mindkettőtöknek.

4. tabu: többen egy ágyban

A szex, ugyebár, az érintett két, három vagy négy ember magánügye. A férfiak az egy férfi és két nő felállást kedvelik, de a logika szabályait cáfolva a nők is inkább erre kíváncsiak. Szinte sohasem a nagy szerelem, sokkal inkább a kalandvágy, az újdonság ígérete csábít arra, hogy egy pár a szexuális játékaiba bevonjon egy harmadikat. A harmadik személy kiválasztása általában közös döntés, de a nő szava döntőbb. Ha nem számolunk azzal a helyzettel, hogy két barátnő ágyba hurcol egy pasit, akkor a „többen egy ágyban” helyzetre a nők érzékenyebben reagálnak. A nők mindig rivalizálnak, főleg akkor, ha idegenek. Amikor a nő a közös ágyba beenged egy másik nőt, mindenképpen rizikót vállal. (Akármint is mond a pasi.) Két nő már a konyhában sem fér meg jól, nemhogy az ágyban. Mindketten a férfi kegyeit szeretnék megszerezni, és akármilyen figyelmes is a férfi, sohasem tud két nővel ugyanúgy viselkedni. Az egyik nő mindenképpen „nyeregben” érzi majd magát, a másik pedig csalódottan éri be a második hellyel.

 

A stabil és boldog párkapcsolat intimitását nem érdemes feldúlni egy kis kalandért. Számos elmélet szól arról, hogy semmit sem változik a kapcsolat egy-egy ilyen kiruccanás következtében, de a nő és a férfi nem tudja önmagát megtagadni. A férfi ősi ösztöntől vezérelve minél többször szeretné biztosítani genetikai állományának fennmaradását, a nő viszont védett és biztonságos kapcsolatra vágyik. Egy másik nő viszont sohasem nyújt biztonságot. Érzelmileg valamivel biztonságosabb harmadiknak lenni, hiszen inkább a szexuális fantázia, mint az érzelmek vezérlik ilyenkor a nőket, de hosszú távon egyetlen nőnek sem kielégítő, ha mindig másodhegedűs marad.

5. tabu: házi videó

Mint a nagyok? Ugyan, dehogy! Inkább úgy, mint a rosszlányok. Felvillanyozó, hogy egy külső, érzéketlen technikai szem rögzíti, ami az ágyban történik, és utána úgy láthatjuk viszont magunkat, ahogyan még sohasem. A kamera, főleg ilyen intim helyzetben, mindig feszélyez, és a bensőséges viszony rovására mehet a pózolás. A házi videók nemcsak érdekes újdonságok lehetnek, hanem sok-sok fejtörést is okozhatnak, ha valahogy – ilyenkor általában a másik fél a hunyó – felkerülnek a netre.

Nehéz összeszedett és teljesen meggyőző választ adni a pasinknak, amikor felveti, hogy szex előtt be kellene izzítani a kamerát. A zsigeri ellenállás kifejezésére nincsenek megfelelő szavak, és nincs olyan érvelés, amely ezt az ellenállást letörheti. A legtöbb esetben nem a bizalom hiánya jelenti a gondot, sokkal inkább az, hogy a nők inkább gyertyafényes, lágy és gyengéd szeretkezésre vágynak, nem pedig műpornóhangulatra.

 

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, akivel végigrandizhatnád a nyarat, próbáld ki Te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Orgazmus.lap.hu »
Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »

Ki fizet a végén?
A férfi dolga, hogy az első randevú végén kiegyenlítse a számlát? Vagy mindenki állja a saját részét? Mennyire tartja még magát a régi szokás a nagy emancipációban, és jogos-e azoknak a nőknek az igénye, akik elvárják a férfitól, hogy fizessen? Ti hogy látjátok? Várom véleményeteket és tapasztalataitokat a zs.bakos@sanomabp.hu e-mail címre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top