Szépüljünk

Egy évig nem szépítkezett az anyuka – fotók

A kísérlet megváltoztatta a külsejéhez való hozzáállását az anyukának.

A 38 éves, kétgyermekes anyuka, Phoebe Baker Hyde különleges kísérletbe kezdett. Eldobta az összes szépítőszerét, abbahagyta a szőrtelenítést és hosszú, eperszőke haját is rövidre vágatta és nem vásárolt új ruhákat sem. Egy éven keresztül kizárólag alap tisztálkodószereket és dezodort használt.

A férje egész végig támogatta a projektet, egyedül azt viselte kissé nehezebben, hogy a felesége nem borotválkozott. “Sokkal vagányabban néztem ki, mint bármikor, leginkább úgy, mint egy underground művész” – idézte fel.

A kísérlet előtt és után

A kísérlet előtt és után

Képek: Facebook

Az anyuka úgy érzi, az egyéves “böjt” megváltoztatta a saját külsejéhez való hozzáállását: “Amikor a tükörbe nézek, nem látom a ráncaimat, a pattanásokat vagy a kimerültség jeleit az arcomon, még akkor sem, ha ott vannak. Ehelyett egy embert, egy személyiséget látok, az életet, ami az arcomra van írva. Ha valaki megkérdezné, hogy szépnek érzem-e magam, igent mondanék.”

Phoebe egy könyvben foglalta össze a kísérlet tapasztalatait, és bár bizonyos szépítőszerek alkalmazásához visszatért, a mindennapokban leginkább csak hidratáló krémet és ajakbalzsamot használ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top