Szépüljünk

Sminktrükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

Sokan vagyunk, akik nem Bambi szemekkel és Kardashian ajkakkal születtünk, de néhanapján mégis vágyunk rá, hogy feltuningoljuk megjelenésünket. Szerencsére nincs ehhez szükség drága és fájdalmas műtétekre, egy kis sminkelési praktikával mi magunk is elérhetjük a vágyott állapotot.

Beauty hack a nagyobb szemekért

1. Már a szempillák formázásával is szép keretet adhatunk tekintetünknek, ami spirálozással persze tovább fokozható. Nem kell hozzá más, csak a jó öreg szempilla-göndörítő, amit egyáltalán nem olyan nehéz használni, mint amennyire sokan tartanak tőle. Lényege, hogy amennyire csak lehet, nyisd ki a szerkezetet és tedd a gumis oldalát a pillák tövéhez úgy, hogy lehetőleg a teljes pillasor rákerüljön. Majd nyomd össze párszor (puhán, csak semmi erőbedobás, mert el is törhetnek a pillák!), miközben kicsit eltávolítod a tövektől. Fokozhatod hatását, ha a művelet előtt egy kicsit felmelegíted a hajszárítóval. Persze ne forróra, de egy átmelegített felülettel jobb eredményt érhetsz el – gondolj csak a hajsütővasra és társaira.

Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

2. Imádjuk a fekete szemceruzát ez tény, de ki nem? Érdemes azonban egy könnyed kalandozást tenni a világos árnyalatok világába is, ott történnek ugyanis az igazi csodák! Jóval nagyobbnak fognak tűnni szemeink, ha fehér, vagy a kevésbé kontrasztos, természetesebbnek ható világosbarna, nude szemceruzákat használunk. Az optikai illúzió eléréséhez sötétebb smink esetén is érdemes az alsó vízvonalat világos árnyalattal kihúzni, majd a sötét színnel ezt követően az alsó szempillák vonalán átmenni.

Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

3. A kontúrozást és highlighterezést ne csak az arcodon alkalmazd, a színárnyalatok okos megválasztásával és helyes felvitelével ugyanis sokat dobhatsz sminkeden. Vigyél fel sötétebb árnyalatot a felső árnyékvonaladra végig, egészen szemeid külső széléig, majd egy kis világos színt a szemöldök íve alá, szemhéjad közepére a szemöldök vonalához és a belső szemzugba. Hogy mindezt milyen színnel teszed, az már csak rajtad és a választott outiften múlik.
 

Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid
Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

 

Varázsolj telt ajkakat egy pillanat alatt

1. Ajakfeltöltés helyett ragadj inkább szájceruzát! Jó megoldás ugyanis, ha felső és alsó ajkad közepét világosabb színnel árnyalod. Ehhez egy fehér szájkontúr ceruza tökéletesen megfelelő, amivel szád középső, felső ívét is rajzold meg. Ezt követően a neked tetsző árnyalatú szájkontúr ceruzával húzd meg szád sarkai felé az ívet, majd a teljes felületét színezd át vele a fehér részektől kifelé. Ujjbegyed vagy egy ecset segítségével dolgozd össze a két színt, végül vigyél fel egy kis hidratáló szájfényt a teljes felületre.
 

Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

2.  Mindenki tudja, hogy ha a rúzshoz illő, de sötétebb árnyalatú szájkontúrt választunk, ajkaink nagyobbnak fognak tűnni. A közönséges bazári megoldás helyett azonban, amikor csak egy vékonyka sötét vonalat kanyarítunk, létezik sokkal kifinomultabb lehetőség is. Ennek lényege, hogy a sötétebb színnel a kontúrozást követően nagyobb felületet színezzünk át, majd a világosabb rúzsból tegyünk ajkaink belső felére, végül az egészet dolgozzuk össze úgy, hogy a világosabb színnel adjunk enyhe fedést a külső részeknek is.  
 

Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

3. Ne feledkezzünk meg a száj környékéről sem sminkeléskor. Az alsó és felső ajkak ívét rajzoljuk meg highlighterrel (a ceruzás megoldás a legpraktikusabb erre), különösen felül a középső, íves részt keretezzük szépen, valamint emeljük ki az orr alatti barázdát is. Ujjbeggyel dolgozzuk el, hogy ne maradjanak határozott vonalak, majd jöhet az ajkak színezése.

Smink trükkök – így tedd nagyobbá a szemed, teltebbé az ajkaid

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top