Szépüljünk

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

Fürdőbombát készíteni egyáltalán nem nagy ördöngösség, a házilag készült változat pedig semmiben sem marad el bolti társaitól. A saját készletek feltöltése mellett ajándékba is legyárthatjuk őket barátnőink vagy anyukánk legnagyobb örömére, hiszen ki ne szeretne otthonra is egy kis kényeztető wellnessélményt?

A receptek nagyon egyszerűek, egy fajta alapkeverék szükséges mindhez, amelyet aztán a kiválasztott esszenciális olaj és hozzáadandó növényi zsír vagy olaj hatása alapján variálhatsz kedved szerint. Persze ne feledkezzünk meg a látványról sem! Némi természetes színezékkel, természetes dekorelemekkel nemcsak az illatokat, de a hozzájuk passzoló páratlan színeket is fürdővizedbe varázsolhatod.

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

Mindegyik receptre egyaránt vonatkozik, hogy az első használat előtt érdemes 2-3 napot pihentetni a fürdőbombákat, hogy a hozzávalók megfelelően összekeménykedjenek. Az adagoknál a bögre 2,5 decis változatot jelent.

Alapösszetevők

1 bögre szódabikarbóna
½ bögre kukoricakeményítő
½ bögre por állagú citromsav

Keverd össze alaposan egy tálba őket, majd add hozzá aszerint a lenti hozzávalókat, hogy melyik változatot szeretnéd elkészíteni.

Citromos-vaníliás fürdőbomba

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

2 ek mandulaolaj
½ ek esszenciális citromillóolaj
1 Bourbon vaníliarúd kikapart belseje
citromsárga ételszínezék (opcionális)

Jól megmosott, bio citromhéjat is reszelhetsz hozzá, általa a fürdőbombád díszesebb lesz, illata pedig még karakteresebb.

Ylang-ylang fürdőbomba zabpehellyel

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

¼ bögre zúzott zabpehely
3 ek folyékony, bio kókuszzsír
½ ek ylang-ylang esszenciális illóolaj

A zabpelyhet nem kell lisztszerűre darálni, de a könnyű eldolgozhatóság kedvéért érdemes az apró szemű változatot is picit összezúzni egy mozsárban. Fürdőzés közben finoman radírozd át a kioldódott zabpehelydarabkákkal bőrödet, hogy még puhább legyen, mikor kiszállsz a kádból – az arcodat inkább ne, még ezek a pici darabkák is megsérthetik a gőztől felpuhult arcbőrödet.

Narancsos fürdőbomba

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

2 ek mandulaolaj
½ ek esszenciális narancsolaj
narancssárga ételszínezék (opcionális)

Dekorálásként használhatsz szárított narancsszeleteket, vagy reszelhetsz bele kevés narancshéjat is. Lehetőleg bionarancsot válassz hozzá, amit jó alaposan moss is meg, mielőtt lereszelnéd a héját.

Rózsás fürdőbomba

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

2 ek olvasztott sheavaj
½ ek esszenciális rózsaolaj
rózsaszín ételszínezék (opcionális)

Hogy még tökéletesebb legyen majd a fürdőélmény és a végeredmény is szebb legyen, tépkedj kisebb darabokra pár rózsaszirmot, és keverd bele a masszába, valamint ha szeretnéd, a fürdőbombák felszínét is tovább dekorálhatod vele.

Levendulás fürdőbomba

Robbantsd be a wellnesst otthonodba! Fürdőbombák házilag

2 ek folyékony, hidegen sajtolt biokókuszzsír
½ ek esszenciális levendula-illóolaj
lila ételszínezék (opcionális)

A levendulás fürdőbombát a rózsáshoz hasonlóan díszítheted egy kevés levendulavirággal is, az ételszínezéket pedig nyugodtan el is hagyhatod, a fehér alapszínben az apró lila virágok már önmagukban is csodás látványt fognak nyújtani.

Elkészítésük

Gyúrd alaposan össze az olajjal és az esszenciális olajjal az alapösszetevőket, majd ha úgy látod, hogy még nem tapad megfelelően, adj hozzá kevés olajat/vajat (mandulaolaj, kókuszzsír, sheavaj – amelyiket használtad). Fontos, hogy a masszád nagyon jól tapadjon, máskülönben berepedezhet és széteshet.

Ha elérted a megfelelő állagot, formázz belőle gömböket, vagy tedd őket szilikon jégkockatartóba, kisebb sütőformába. Javasolt a szilikonváltozat, hiszen abból könnyen kiszedheted, ha készen van. Jó erősen tömörítsd össze a masszát, hogy a végeredmény szép formás legyen.

A 2-3 napos száradási idő alatt ügyelj rá, hogy nedvesség vagy pára ne érje őket, különben elkezdenek idő előtt pezsegni, ráadásul csúnya lesz a külsejük is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top