Szépüljünk

Házi praktika: ez a feszes bőr titka

Ugyan nincs egyetlen, konkrét recept a feszes bőr titkáról, a szakemberek számtalan jó tanáccsal szolgálnak azért, hogy minél tovább meg tudjuk őrizni a fiatalságunkat, és a bőrünk is egészséges legyen. Az egyik teendő a bőrradírozás.

 Az egyik legfontosabb dolog, amit a bőrünk kapcsán tudunk kell, az az, hogy nem elég a külső táplálás, az étkezési és italfogyasztási szokásainkat is érdemes úgy alakítani, hogy a bevitt vagy éppen a be nem vitt ételek minket szolgáljanak. A megfelelő étrenddel ugyanis bejutnak azok a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, amelyre szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy megfelelően működjön. Az egészségtelen ételeket, a túl sok cukrot és a felesleges adalékanyagokat, tartósítószert pedig kerülni kell. Az alkohol és a dohányzás sem tesz jót bőrnek, látványosan hamarabb öregszenek azok, akiknek sok káros szenvedélye van. A folyadékbevitel is hozzájárul a bőr megfelelő állapotához, naponta 2,5 litert kell innunk ahhoz, hogy a testünk jól működjön.

Vitaminokkal

A legfontosabb szerepe a bőrápolásban az A-, C- és E-vitaminoknak van. Az A-vitamin aktiválja a bőrsejteket és hozzájárul a feszességhez. A C-vitamin jelentős antioxidáns, az E-vitamin pedig többek között a keringésre van jó hatással. A feszes bőrért felelős kollagén rostok kapcsán is meghatározóak a vitaminok, de az omega 3 zsírsavak is hozzájárulnak a folyamathoz. Ugyan idővel a kollagén termelődése csökken és nő a ráncok kialakulásának esélye, a megfelelő hidratációval és a kollagéntermelés serkentésével lelassíthatjuk az öregedést. A zöldségek és a gyümölcsök fogyasztását nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Házi praktika: ez a feszes bőr titka

A bőrápolás egyik fontos része a radírozás. Akik szeretik a házi készítésű kozmetikumokat, készíthetnek maguknak radírt, akik pedig nem akarnak kínlódni az alapanyagok beszerzésével és az összeállítással, jobbnál-jobb lehetőség közül választhatnak az áruházak polcairól.

Házi készítésű bőrradír hozzávalói:

  • negyed ananász
  • 5 tk. kávé
  • fél csésze cukor
  • 1 kicsi csésze olívaolaj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top