Szépüljünk

Lefagyasztják a fiatalságot

Sejtbankokban őrzik meg a fiatal bőrsejteket, melyek szükség esetén bármikor rendelkezésre állnak.

Lefagyasztják a fiatalságotÚj módszert fejlesztettek ki szingapúri tudósok a fiatalság szó szoros értelmében vett konzerválására. A technológia lényege, hogy a felnőtt pácienstől bőrszövet- és vérmintát vesznek még abban az életkorban, amikor a bőr a lehető legjobb állapotban van. A mintákat ezután lefagyasztják és –180 fokos hőmérsékleten a Szingapúrban, Dubajban és Svájcban található sejtbankokban tárolják.

Amikor aztán a kliens úgy dönt, hogy fiatalító beavatkozást szeretne végeztetni, esetleg helyreállító plasztikai műtétre lesz szüksége, az eltárolt mintákat előveszik, speciális eljárással őssejtekké alakítják, majd ennek segítségével előállítják a kívánt testszövetet, amit aztán az épp rendelkezésre álló legmodernebb műtéti beavatkozásokhoz használhatnak fel.

A technológia egyelőre igencsak drága: a minták levétele és élethosszig tartó megőrzése átszámítva nagyjából 14 millió forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top