Szépüljünk

A gésák hogy csinálják?

A gésák nem öregszenek, csodálatos fehér bőrük van, és minden japán férfi legtitkosabb óhaja, hogy jeleskedjen a szüzességük körül folyó misztikus ügymenetben. Körülbelül ennyit tud az átlagember a gésák méltán csodált, de zárt világáról. Érdemes kicsit fürkészni e világot, mert Japán hallgatag nőinek titkai között akadnak olyanok is, amelyeknek mi, hétköznapi nők is hasznát vehetjük.

A legpraktikusabb dolgoknál maradva nézzük, mivel szépítik magukat a gésák! Pipereasztaluk legfontosabb kozmetikumai nem is annyira elérhetetlenek, mint hinnénk: a többséget mi is beszerezhetjük itthon.

A gésák hogy csinálják?
 

Hínár
Az egyik leghatásosabb öregedésgátló, amely táplálékként is elhíresült, és számtalan japán bőrápoló kezelés alapját képezi. Gazdag omega–3-zsírsavakban, jódban és C-vitaminban, nemcsak megfiatalítja a bőrt, de védi a kipirosodástól is.
Kend a hajadra! Ez esetben tudnod kell, hogy a hajadra kent, hínárporból és vízből készült, zöld keverék bizonytalan állaga ellenére hatékony alternatívája lehet a szintetikus samponoknak.

Rizs másképp
Köztudott, hogy a rizs a japán étkezés kedvelt gabonája, de mellékterméke sem haszontalan, a szépségipar leleményesen alkalmazza antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, a rugalmasság és a kisimultság élményét keltő korpáját.

Porított babos bőrradír
Nevezetesen az adzuki bab, amelyet a szárítást követően porrá zúznak, és a vízzel elkevert krémes pasztáját arclemosóként, illetve bőrradírként használják.

Mattító lapocskák
A japán nők púder helyett mattító lapocskákat használnak napközben a kifényesedett arcbőrükre. A hasznos kis lapocskák felitatják fel a keletkező felesleges faggyút, az eltömődött pórusok kitisztulásával ismét fellélegezhet a bőrük.

Kaméliaolaj
A japán kamélia magjából nyert olaj különféle távol-keleti szépségápoló kencék hatékony alapanyaga, gyengéden ápolja a hajat és a bőrt.

Zöld tea
A zöld tea magas antioxidánstartalma révén segít a káros hatású szabad gyökök hatástalanításában, emellett pedig hozzájárul az egész test fiatalságának a megőrzéséhez. Így nem meglepő, hogy a japán nők kozmetikumaiban kulcsösszetevőként szerepel. Napi két csésze elfogyasztása mellett megőrizhetjük bőrünk szépségét, és az értékes levelekkel dúsított fürdővel csökkenthetjük a gyulladásokat.

Hidratáló ütögetés
Első hallásra kissé atavisztikusnak hangzik, de ne lepődjünk meg, a japán nők sem önsanyargatás révén akarnak szépülési előnyökhöz jutni – kialakult kultúrája van a hidratáló krém ütögető mozdulatokkal történő eldolgozásának. Természetes úton serkenti a vérkeringést, és a fokozott kollagéntermeléssel a bőr is hosszabb ideig őrzi meg fiatalságát, rugalmasságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top