Szépüljünk

3 természetes trükk a hajhullás ellen

Ha nem vagy a mindenféle kemikáliákkal dúsított hajápolási termékek híve, nyugodtan kipróbálhatod ezeket a természetes megoldásokat!

1. Kókusztej

A kókusz egyre gyakrabban és egyre több formában kerül háztartásunkba, és szerencsére a konyhában és a szépségápolásban is elég sokoldalúan hasznosítható. A vasban, káliumban, zsírsavakban és más tápanyagokban gazdag kókusztej táplálja a fejbőrt és megerősíti a hajhagymákat, így megakadályozza a hajhullást is, ráadásul még az olyan károsító külső hatások ellen is védelmet nyújthat, mint a túlzott hő. A legjobb, ha frissen, kókuszdióból nyerve kenjük a kókusztejet a hajunkra, és a fejbőrbe masszírozva fenn hagyjuk néhány óráig, majd egyszerűen leöblítjük.

3 természetes trükk a hajhullás ellen

2. Maszk tojásból 

Ez az egyik legrégebbi tápláló maszk a hajhullás ellen, és nem véletlenül maradt fenn annyi éven keresztül. A szelénben, vasban, kénben és cinkben gazdag tojás nemcsak fényessé és puhává varázsolja a hajszálakat, de még a hajhullás ellen is hatékony lehet!

3. Hagymalé

Talán nem hangzik valami csábítónak, hogy hagymalevet kenjünk a hajunkra, pedig ez a természetes főzet tényleg hatásos lehet a hajhullás ellen. A hagymából készült lé magas kéntartalmának köszönhetően serkenti a fejbőr vérkeringését, így pedig képes a hajhagymák megerősítésére. Antibakteriális hatása miatt pedig még a fejbőrt megtámadó baktériumok ellen is jó fegyvernek bizonyulhat.

 

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top