Szépüljünk

10 tipp a tökéletes esküvői make-uphoz – nem csak menyasszonyoknak!

Egy esküvő messze nem attól lesz tökéletes, hogy mennyi pénzt költünk rá. Sokkal fontosabb, hogy milyen a hangulat, hogy az ifjú pár és a násznép jól érezze magát, jókat egyenek, igyanak, mulassanak. Ilyen megfontolásokból sok pár maga készíti el a dekorációt, a menyasszonyok kemény tízezreket spórolnak csak azon, hogy a próbasminkeket és magát az esküvői sminket saját maguk készítik el. Hogy az eredmény szép és megfelelően tartós legyen, a lenti tippeket érdemes megfontolnia minden vállalkozó kedvű arának.
10 tipp a tökéletes esküvői make-uphoz – nem csak menyasszonyoknak!


1. Gondold át, milyen lesz az időjárás a nagy napon.
Nyári esküvő esetén esélyes lehet a 35 fokos kánikula is, így a kifényesedett arcbőr elkerülése érdekében érdemes olajmentes, könnyű arckrémet, primert és alapozót használni.

2. Ne állj neki kísérletezgetni. Ha rendelkezel jól bevált sminkcuccokkal, amiket kedvelsz, és megtanultad hogyan, mennyit kell belőlük használni, nem érdemes leváltani őket csak az esküvő kedvéért. Sokkal jobban jársz, ha olyan termékekkel sminkelsz, amiket már ismersz, és ha kell, belőlük vásárlod meg a szükséges árnyalatot. Mindennek persze feltétele, hogy sminkszereid valóban az arcbőrödhöz illőek legyenek.

3. Fotóbarát sminkelés: a nagy napon ezernyi vaku fog kattogni körülötted, nem beszélve a hivatalos esküvői fotózásról. Jó, ha számolsz vele, hogy egy kicsit erősebb, kamerabarát sminked legyen, a fényképezőgép és a fények ugyanis vesznek el jócskán az erejéből. Hogy megtudd, mennyi az elég, érdemes a próbasminkeket lefotózni, hogy lásd, melyik hogyan mutat majd az igazi fotókon. Készítsd el többször is, gyakorolj és fotózz – mosolyogva, oldalról, szemből. Árnyékban és napfényben.

4. A próbasminkek esetén ne csak arra figyelj, milyen az összkép, tapasztald ki, mennyire tartós az eredmény. “Báli” sminkben parádézni egész nap persze fura érzés lehet, de megéri magadon hagyni, hiszen így kiderülhet, jó termékeket választottál-e ki az éles bevetésre.

10 tipp a tökéletes esküvői make-uphoz – nem csak menyasszonyoknak!

5. Adj időt magadnak. Az esküvő napjára már tisztában leszel vele, körülbelül mennyi időre van szükséged a smink elkészítéséhez. Bármennyi is legyen ez, ne centizd ki az időbeosztást. Aznap jobban fogsz izgulni, többen lesznek körülötted és számtalan apróság elterelheti a figyelmedet, ami lassítani fog. Kapkodni pedig végzetes lehet az eredmény szempontjából.

6. A hívószavak: mattító, vízálló, hosszan tartó. Válassz olyan sminktermékeket, amelyek bírják a kiképzést. A szempillaspirál legyen vízálló, a púder mattító, a rúzs hosszan tartó – és csókálló. Persze jó, ha magaddal is viszed a legfontosabbakat egy kis korrigálásra, de kerüld el, hogy óránként a piperetükrödben kelljen ellenőrizni sminkedet.

7. Használj primert: ha a hétköznapokon nem is szoktál 4-5 lépéses sminket feltenni, a menyegződön tegyél kivételt, és szerezz be egy bőrtípusodnak megfelelő primert. A hidratálókrém után az alapozót megelőzően tedd fel – funkciója ugyanis az, hogy egyenletesebb bőrfelszínt adjon, és megfelelő alapot nyújtson a teljes sminknek, hogy a tartósabb legyen, ne folyjon le már a nyitótánc alatt.

8. A szemsmink megalapozása: Ha már primerről volt szó, ne feledkezzünk meg szemeinkről sem. Annak érdekében, hogy a smink tartós legyen, fontos, hogy a szemhéjat és a szem környékét is külön erre a területre szánt primerrel kenjük be. Máskülönben azt vehetjük észre, hogy a nagy gonddal felvitt szemhéjpúder pár óra múlva csúnya sávokba rendeződik a szemhéj barázdáiban.

10 tipp a tökéletes esküvői make-uphoz – nem csak menyasszonyoknak!

9. Legyen nyakad is! Nagy hiba, hogy míg óriási figyelmet szánunk arcunk sminkelésére, könnyedén megfeledkezünk arról, hogy a primert és alapozót a nyakunkra is eldolgozzuk, sőt mélyen dekoltált menyasszonyi ruha esetén érdemes a dekoltázsunkra is több figyelmet szentelni. Kerüljük el, hogy többárnyalatnyi eltérés legyen arcunk alapszíne és a nyak, valamint dekoltázs színe között. Legyen átmenet, ne legyen éles váltás a sminkelt és smink nélküli területek között. A dekoltázsra pedig szintén tehetünk egy kis púdert, de ellenőrizzük, hogy megfelelő árnyalatú legyen, nem biztos, hogy ami az arcunkra jó, az nem lesz túl világos a dekoltázsunkon.

10. Vannak füleink is. A nyak után a másik mostoha sorsú terület a fülünk. Feltűzött frizura esetén azonban mindenképp figyeljünk rá, hogy az alapozóból, púderből a fülcimpa külső részeire is jusson egy kevés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top