Szépüljünk

Pink 5 leginspirálóbb pillanata, amiről minden nőnek tudnia kell

Alecia Beth Moore már gyerekkorában eldöntötte, ő bizony rocksztár lesz. Az élénk rózsaszín hajáról ismertté vált Pink ennél jóval többet elért, hiszen szókimondó stílusával sokakat inspirál a mai napig. Íme a teljesség igénye nélkül egy kisebb válogatás azokból a pillanatokból, amikor valami felemelőt tett, írt, mondott vagy énekelt az amerikai énekesnő.

MTV-VMA díjkiosztó beszéd

A 2017-es MTV-VMA díjkiosztó Michael Jacksonról elnevezett díját Pink vehette át, és az ott mondott beszédétől volt hangos napokig a média. Egy személyes történetet mesélt el, miszerint kislánya a legcsúnyább, fiús lánynak nevezte magát. Az énekesnő kezdeti döbbenetéből felocsúdva odahaza aztán egy PowerPoint-prezit állított össze olyan androgün sztárok szereplésével, akikből ugyan gúnyt űznek, de azok ezzel mit sem törődve járják a saját útjukat, s mindannyiunkat inspirálnak. Eztán megkérdezte, milyennek látja őt a lánya. „Gyönyörűnek!” – érkezett a válasz, mire elmesélte lányának, mennyi kritikát kap, amiért túlságosan fiús és furcsa.

„Látod, hogy megnöveszteném emiatt a hajam vagy megváltoztatnám a testem?”

„Nem!” – válaszolt a kislány.

„S telt házas koncerteket adok?”

„Igen, anya!”

„Na látod, nem mi változunk, hanem megmutatjuk a világnak, hogy a sokszínűség gyönyörű!”

A telt házas rendezvény egy emberként, állva tapsolt a beszéd után, és azt hiszem, bármelyik édesanya előtt példaként állhat Pink és az üzenete.

Maradj távol a mérlegtől!

Második gyermeke születése után pár héttel edzésbe kezdett az énekesnő, ám az Instagram-oldalára posztolt képe sokkal több mondandóval bírt, mint egy szokásos konditermi szelfi. Ezt írta ugyanis a kép mellé kíséretként: „Elhinnéd, hogy 72 kg vagyok a 160 cm-es magasságomhoz? A sztenderdek szerint ez elhízottnak számít. Nyilván nem az ideális testsúlyom ez a második gyerek után, de a fenébe is, nem érzem magam elhízottnak. Sokkal inkább önmagam vagyok, jól érzem magam. Hölgyeim, maradjatok távol a mérlegtől!” Pinknek ezzel a posztjával bizonyára számtalan kismama egyetértett, és felüdítő őszintesége mindannyiunkra jó hatással van. Hiszen ez a valóság!

Politikai állásfoglalás

Pink a legutóbbi amerikai választások alatt nyilvánvalóan letette a voksát Hillary Clinton mellett, hiszen a tengerentúlon korántsem szokatlan, hogy ismert közszereplők aktív részt vegyenek egy-egy politikus választási kampányában. Lady Gaga és Sia mellett a szókimondó énekesnő is elfogadhatatlannak tartotta az azóta elnökké választott Donald Trump nézeteit, így csalódottsága kihallatszik legújabb, hetedik stúdióalbuma első kislemezének sorai közül. Noha a What about us című sláger kétértelműen fogalmaz, az alábbi sorok sokak szerint a jelenlegi elnök és politikai rendszer iránt érzett csalódottságát fejezik ki: „We were willing; We came when you called; But man you fooled us;  Enough is enough” (Készen álltunk, jöttünk, mikor hívtál, de ember, megvezettél minket, ami sok, az sok). Pink sosem rejtette véka alá a véleményét, hiszen egy korábbi elnöknek, George W. Bushnak is határozottan üzent a Dear Mr President című dalával.

Látlak titeket!

A 2010-es F***ing Perfect című dalához készült videó nagy port kavart, mert amennyien dicsérték bátorságát, legalább annyian kritizálták a túlzottan élethű bemutatásmódot, mellyel a depressziót és az önmagát vagdosó, éheztető lányt ábrázolja klipjében. A kritikákra reagálva Pink annyit tett hozzá, hogy ez egy létező probléma, sokan a vörös szőnyegről is a rehabra sietnek, s attól még, hogy nem beszélünk róla, nem oldjuk meg a kérdést. Szeretett volna üzenni azoknak a fiataloknak, akik láthatatlannak érzik magukat, s magányosnak a gondjukkal: látlak titeket, én is átéltem, és van kiút. Az énekesnő szerint már sokaknak ez is segít, hogy társközösséget vállal velük, s bátorítja őket. „Ha bármikor is azt éreznéd, semmi vagy, kérlek tudd, nekem ki****tt tökéletes vagy” – üzen nekik a dal szövegében.

Pucéran, mintsem bundában

Az amerikai énekesnő nemcsak az LGBT-közösség vagy UNICEF ügyei mellett áll ki teljes vállszélességgel, de az állatok jogait is előszeretettel képviseli, akár egy PETA-kampányban, ahol meztelenre vetkőzött a következő üzenettel: „Az állatok a világ legtisztább lelkei. Sosem játsszák meg érzéseiket, és a Föld leghűségesebb társai. Szerintem mindenkinek meg kellene ismernie azokat a borzalmakat, amiket ezek az ártatlan állatok át kell, hogy éljenek a divatvilág miatt.”

A fotósorozat szlogenje ez volt: „Inkább pucéran, mintsem bundában. Érezd jól magad a bőrödben, hogy az állatok is megtarthassák a sajátjukat.” Erős üzenet, és az énekesnő a tőle megszokott vehemenciával áll ki az eszmékért, amelyekben hisz. Köszönjük, Pink!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top