Szépüljünk

Megvált parókáitól a betegsége miatt kopasz lány

Éveken át rejtőzködött, aztán úgy döntött, elég volt: felvállalja az állapotát.

Lauren Neate 13 éves volt, amikor alopeciát diagnosztizáltak nála. A betegség következtében kihullott a haja, a szemöldöke és a szempillája.  

„Ha 13 évesen elveszíted a hajad, az összetöri a szíved. Úgy érezem, itt a világvége. Láttam, hogy a többi lány az iskolában egyenesíti a haját, és sminkekkel játszik, én pedig teljesen kívülállónak éreztem magam” – idézte fel fájdalmas emlékeit a most 20 éves Lauren, aki éveken át parókákat viselt, hogy állapotát a családján kívül mindenki más elől elrejtse, és be tudjon illeszkedni.

Múlt nyáron azonban elege lett a lánynak a parókákból, és úgy döntött, lefotózza magát kopasz fejjel, majd a képet feltöltötte az Instagram-oldalára. 

„El sem tudtam képzelni mennyire megerősít levenni a parókámat és valóban nem aggódni mások véleménye miatt. Olyan sokáig rejtőzködtem, és folyton aggódtam, ha a beszélgetés a hajra terelődött. Ma már azonban nem érdekel, sőt, valójában nevetek rajta” – mondta a lány, aki azt szeretné, hogy más alopeciások se szégyenkezzenek az állapotuk miatt.

„A tanácsom az alopeciásoknak vagy más bizonytalansággal küzdőknek, hogy legyen az állapototok erősség, ne pedig gyengeség! Használjátok arra, hogy segítsetek, és erősítsetek másokat! Mutassátok meg, hogy jól érzitek magatokat a bőrötökben!” – üzeni Lauren.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top