Szépüljünk

Valóban hatásos hajápoló a kókuszolaj vagy az argánolaj?

Sokszor halljuk, hogy a természetes összetevőjű kókuszolaj és társai milyen jót tesznek a hajnak. De tényleg így van?

Időről időre felmerülnek új, jótékony hatásúnak mondott, természetes anyagú szépségápolási termékek. Ezeket általában az internet is rögtön felkapja, és pénztárcabarát tulajdonságuk miatt gyorsan sikert is aratnak az emberek körében. Most azt nézzük meg, vajon tényleg van bármilyen hatásuk bizonyos természetes anyagoknak például a hajápolásban.

Kókuszolaj

A szépségápolásban sztárnak számító kókuszolaj a haj puhítására, hidratálására, fényességének, simaságának növelésére és a ritkulás csökkentésére szolgál elvileg. Egy 2001-es, a Princeton Egyetemen kiadott tanulmány szerint a szűz kókuszolaj képes teljes mértékben behatolni a haj gyökeréig és megjavítani a károkat.

Forrás: Popsugar

 

Argánolaj

Igen, egészséges és tápláló, jótékony hatása pedig minden bőrtípus kezelésénél megmutatkozik. Viszont nincs nagyon olyan szakcikk, amely bizonyítaná az olaj hajra kifejtett jótékony hatását. Bár az olaj csillogóvá teszi a hajat, senkit ne tévessze meg, mert ez nem egyenlő a hidratálással és a javítással.

Forrás: Tumblr.com

Ricinusolaj

Ez az olaj híres a hajvastagító és növekedésserkentő képességéről, de a szakértők szerint ebből annyi az igazság, hogy a ricinusolaj hozzátapad a hajhoz, ami a hajvastagodás illúzióját keltheti. Maradjunk inkább gyomorproblémák kezelésénél a ricinusolaj kapcsán.

Makadámiaolaj

A szárazság kezelésére javasolt olaj puha és fényes hajat varázsol, de valós kutatások még nem bizonyították a hatékonyságát.

Jojobaolaj

Hidratál, és fényt ad a hajnak, de a kutatások szerint nem tud a haj mélyébe behatolni, így tüneti kezelésről van csak szó.

Forrás: Tumblr.com

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top