Szépüljünk

Az aknékezelés 5 természetes módja

Nagy ellenségeink az aknék és a pattanások.

Főleg, ha nyomkodni is próbáljuk őket, elszabadul a pokol, és a végén nem merünk kilépni az utcára, úgy elbántunk magunkkal. 5 természetes módot mutatunk, amivel remélhetőleg kezelhetők lesznek ezek a bőrproblémák, ha már a smink sem segít.

Varázsdió 

Az ebből készült krém természetes növényi alapú, gyulladáscsökkentő hatású. A bőrgyulladások mellett az aranyér fájdalmainak csökkentésére is használják. 

Forrás: Tumblr.com

Zöld tea

Remek antioxidáns, nyugtatja a bőrirritációkat, csökkenti a gyulladásokat és megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől. Ha teheted, ne filteres, hanem szálas teát főzz meg, hagyd kihűlni, majd vattapamaccsal vigyél föl egy kevés teát az arcodra és töröld át a problémás pontokat. Kifejezetten jó a zsíros arcbőrre.

Forrás: Tumblr.com

Kamilla

A virág kivonatai csökkentik a pattanások okozta gyulladásokat. Készíts arcpakolást, amit gyógyszertári kamillavirágzat pár perces forró vizes áztatásával nyerhetsz, és alapos arctisztítás után kend fel a bőrödre. Érdemes egy kis mézzel összekeverni, hogy ne szárítson annyira.

Forrás: Pinterest

Aloe Vera

A növényből kinyert gél a pattanásokra és az azok okozta hegesedésekre is jól alkalmazható. Szőrtelenítés után is használd, megnyugtatja a kipattogzott bőrt. Drogériákban kapható.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top