Szépüljünk

Csótányos tetkó a legújabb Insta-trend

Élőben kiráz tőlük a hideg, de tetkóban rendben vannak? Az Instagram legújabb divathulláma szerint igen: eljött a csótányos tetkók ideje!

A csótány az a rovar, amire az emberiség nagy része undorral tekint. Kivéve, ha nem a konyhapadlón szaladgálva, hanem egy tetoválás formájában pillantja meg – legalábbis ha a legújabb, Instagramon terjedő tetkótrendből indulunk ki.

De mégis mi magyarázza az egyre szaporodó #cockroachtattoo címkéket? Miért dönt valaki úgy, hogy egy csótány képével díszíti a testét? A Popsugar szerint az állat szívóssága inspirálja erre az embereket: ahogy Madonna is megénekelte, „túlélő vagyok, mint egy csótány, akitől nem tudsz megszabadulni”. A csótány ráadásul 2 hétig is elél azután, hogy a fejét vették, szóval tényleg elég nagy túlélő. Vagyis kiváló szimbóluma a belső erőnek, aminek hála, minden pofon után felállunk a padlóról (és most egy kicsit sem magyaráztuk túl…).

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top