Szépüljünk

4 okos trükk, hogy ritkábban kelljen hajat mosnod

Mutatunk néhány szuper módszert, amivel kitolhatod az időt két hajmosás között!

1. Dobd el a hajkefét

Ha túl gyakran fésülöd a hajad, stimulálod a fejbőrön a zsír képződését, szóval próbáld ezt a szükséges minimálisra csökkenteni. És akkor is inkább fésűt használj kefe helyett, ügyelve rá, hogy ne érintsd fele a fejbőrt.

2. A kevesebb több

Ha egy rakás terméket kenünk hajunkra (formázók, hajvégápolók, olajok, stb.) gyakrabban is kell majd hajat mosnunk. Hagyjuk pihenni a hajat természetes formájában, és így legalább a hajmosással is várhatunk még.

4 okos trükk, hogy ritkábban kelljen hajat mosnod 

3. Radírozás

A fejbőrt is lehet radírozni, ez pedig azért jó ötlet, mert így eltávolíthatjuk a makacs koszt és az elhalt hámsejteket felületéről. Nemcsak a hajmosásokat lehet ritkítani, de sokkal szebb, egészségesebb is lesz tőle a haj!

4. Figyelj a párnahuzatra!

Az éjszaka során párnahuzatunk rengeteg olajat felszív hajunkról és arcbőrünkről, ami később remek játszótér lehet a különböző baktériumok számára. Ügyeljünk rá, hogy hetente legalább egyszer cseréljük párnahuzatunkat!

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top