Szépüljünk

5 jó tanács az otthoni szőrtelenítéshez

Mindenki szeretne tökéletesen feszíteni a strandon az új bikinijében, és ehhez hozzátartozik a szőrmentesség is. Ennek nagyon sokféle módja lehet, mi most a pénztárcakímélő, otthoni verzióhoz adunk pár megszívlelendő tanácsot.

Az, hogy mindenki szeretne innen-onnan kikandikáló szőrszálak nélkül strandolni, az egyre inkább nem fedi a valóságot, hiszen pár éve hódít a trend, miszerint: egészen egyszerűen vannak nők, akik nem szőrtelenítik magukat, fittyet hányva mindenre és mindenkire. Mi most azokhoz szólunk, akik a strandra indulás előtt pár órával kapnak észbe, hogy nincs minden rendben az outfittel, és a gyors és pénztárcakímélő szőrtelenítésre szavaznak.

Szőrtelenítés gyantával otthon? Miért ne?

Semmi akadálya, ha valaki otthon szeretné elvégezni a szokásos havi szőrtelenítést, hiszen nem elég, hogy fájdalmas, de még jó sokba is kerülhet az intimgyanta. Ezért sokan saját kezűleg esnek neki a házi szőrtelenítésnek: habokkal, krémekkel, hideg gyantával, borotvával, epilátorral.

5 jó tanács az otthoni szőrtelenítéshez

5 tanács, hogy az otthoni szőrtelenítés jól sikerüljön

  1. Ha nagyon olcsóra szeretnénk kihozni, a szőrtelenítéshez készíthetünk cukorgyantát két csésze kristálycukor, 1/4 csésze víz, 1/4 csésze citromlé összefőzésével.
  2. Fontos, hogy a szőrteleníteni kívánt felületet alaposan tisztítsuk meg, de semmiképpen se legyen olajos vagy krémes, mert akkor nem tapad a gyanta.
  3. Kis bőrfelületet célozzunk meg egyszerre: 3 cm-nél nagyobb részre ne kenjük fel a gyantát. Így biztosan lejön a szőr, és nem is lesz annyira kellemetlen érzés.
  4. Úgy húzd le, mint egy ragtapaszt! A felkent gyantát 10 mp-ig hagyjuk a bőrön, majd fogjuk le a bőrt, és rántsuk meg a gyantát az ellenkező irányba.
  5. A sikeres szőrtelenítés után mossuk le óvatosan langyos vízzel a bőrfelületet, és kenjük be bőrnyugtató krémmel. Így előbb megnyugszik a bőrfelület, és elkerülhetjük az irritációval járó kellemetlenségeket is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top