Szépüljünk

Imádja a divatvilág a ritka genetikai betegséggel született modellt

A 28 éves Melanie Gaydos haj és fogak nélkül is olyan modellkarriert futott be, amiről mások csak álmodnak.

 Melanie Gaydosban megvan az a bizonyos plusz, amit sokszor emlegetnek, mikor a modellkarrierről van szó. És ez a plusz nem az ektodermális diszpláziának köszönhető szokatlan külsejében, hanem sokkal inkább kisugárzásában, magabiztosságában és elhivatottságában keresendő.

Imádja a divatvilág a ritka genetikai betegséggel született modellt

 A most 28 éves Melanie egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel, ektodermális diszpláziával született. Ennek következtében nincs haja, hiányos a fogazata, és a teste izzadásra is képtelen. Mégis imádja a divatvilág.

Melanie képzőművészeti suliba járt, ahol rengeteg önarcképet készített. Itt fedezte fel, hogy ő valóban különbözik a többiektől – olyan mértékben, amiből előnye is származhat. Ezért maga kezdte el szétküldeni a fotóit különböző magazinoknak és modellügynökségeknek, valamint rendszeresen járt castingokra is. A kitartása pedig hamar sikereket eredményezett: mára az i-D, a Love és a Galore divatmagazinoknak is rendszeres szereplője, ráadásul felbukkant a New York-i divathéten is. 

“Nem értem, miért kezelnek másképp az emberek. A DNS-emről szól az egész, ez csak egy test, amibe beleszülettem. Sehogy nem befolyásolta azt, amilyen valójában vagyok” – vallja Melanie.

 harper’s bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top