Szépüljünk

Ritka betegségének köszönhetően felülírja a divat minden szabályát

A 28 éves amerikai Melanie Gaydos az ectodermális dysplasia nevű szindrómában szenved, amelynek következtében nem fejlődtek ki például rendesen a fogai, és haja sincs. A divatvilág mégis felfigyelt rá.

Szerencsére kezd egyre toleránsabb, befogadóbb lenni a divatvilág, ami nemcsak abban nyilvánul meg, hogy a csontsovány modellek mellett csodás teltkarcsú topmodellek is megférnek a csúcson, hanem, hogy kíváncsiak az extrém kinézetre, sőt bizonyos, az ember külsejében is megnyilvánuló betegségekre is képes a mai divat ráirányítani egy kicsit a reflektort. Gondoljunk csak a vitiligó nevű bőrbetegségben szenvedő Winnie Harlow-ra, aki éppen a foltos bőre miatt olyan gyönyörű.

https://www.facebook.com/melanie.gaydos.model/?fref=ts

Most a befogadás, a figyelemfelhívás – és talán a provokáció – területén is nagyot léptünk előre: Melanie Gaydos ugyanis ritka betegsége miatt olyan vonásokkal rendelkezik, amiket eddig éppen hogy egyáltalán nem keresett a divatipar, mégis sikeres fotómodell lett belőle.

@monsieurcoms ???????????????????? @assad_illmatic #melaniegaydos #monsieurcoms

Melanie Gaydos (@melaniegaydos) által megosztott bejegyzés,

Gaydos egy úgynevezett ectodermális dysplasia nevű betegségben szenved, amely több szindróma összessége, és a lényege, hogy az ember csontjai, porcai, fogai, a haja és a körmei nem fejlődnek ki rendesen. Melanie Gaydos ráadásul részben még látássérült is.

A 28 éves nő még 2015-ben az Independentnek azt nyilatkozta, hogy ő ezzel a testtel fogadta el önmagát, így például visszautasította a műfogsor beültetését vagy a paróka viselését is. New Yorkban tanul egy művészeti egyetemen, és sokáig utálta, ha fotózták, de a barátja nemrég arra kezdte biztatni őt, hogy álljon a kamera elé. Azóta Melanie Gaydos igazi Insta-sztár lett, és mellette sikeres fotómodell is, aki több legendás fényképésszel is dolgozott már.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top