Szépüljünk

Ezeket varrattuk magunkra az elmúlt 100 évben

Most a minimál minták hódítanak, de volt idő, mikor az alsó háti szakaszra varrt nonfiguratív minta volt a mentő. Nézd meg 100 év tetkódivatját három percben.

A tetoválások már rég átlépték a börtönök falait, és kiszakították a lázadó szubkultúrák korlátait, mára pedig már a legkülönfélébb stílusú, foglalkozású, érdeklődésű embereken virítanak. Persze a tetoválásoknak is voltak trendjei – ezeknek a változását veszi sorra az alábbi videó egészen az 1920-as évektől kezdődően.

Először a teljes testet beborító minták hódítottak a lázadás és kívülállás jegyében, a ’30-as évekre a kitetovált szemöldök lett divat, de az is érdekes, hogy a ’40-es években a nők katonai szimbólumot viseltek magukon, amit egy sablonnal való napozással alakítottak ki.

1950-re már népszerűek lettek a nőiesebb minták, például madarak és pillangók, később pedig a japán kultúrából inspirálódtak a tetoválóművészek. A minták aztán egyre láthatóbb helyekre is elkúsztak, míg elérkeztünk a kilencvenes évek ikonikussá vált ( ma már sokszor csak ribancrendszámként emlegetett) alsó háti szakaszra varrt tetoválásaiig. Ma pedig inkább az apró, minimalista minták lettek divatosak.

 

Nézegess még több különleges tetoválást az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top