Szépüljünk

Gyereket szültem, és egy roncs lett a hajam – mit csináljak?

Sok kismama panaszkodik rá, hogy a terhesség alatt erősnek és fényesnek tűnő hajuk a szülés után fakó, fénytelen és elvékonyodott lesz. Van megoldás a kellemetlen problémára!

A terhesség alatt ragyogó kismamák haja gyakran olyan szép, mintha samponreklámból léptek volna elő, szülés után azonban sokaknál megváltozik a helyzet, és hajuk vékonnyá, töredezetté, fénytelenné válik.

Gyereket szültem és egy roncs lett a hajam - mit csináljak? 

Ez elsősorban a hormonális változások miatt van, ami miatt megerősödhet a hajhullás – ez szakértők szerint általában a szülést követő hatodik hónap után áll helyre. A kellemetlen helyzetre azért van megoldás: sokat tehetünk például a vitaminokkal, kimondottan a B-vitaminnal, amely belülről erősíti a hajat, és segít stabilizálni a hormonális változásokat. 

Arra is figyeljünk, hogy ilyenkor különösen körültekintően és óvatosan ápoljuk a hajunkat: kerüljük például a forró hajszárítót és a hajformázó eszközöket – tápláljuk és ne nagyon formázzuk a frizurát forró fodrászkellékekkel (vagy ha így teszünk, mindenképp használjunk hővédőt), és végül próbáljuk kivárni, amíg letelik az a hat hónap…

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top