Szépüljünk

Ha fiatal akarsz maradni, inkább ne mosolyogj!

Egy sugárzó mosoly megnyit előtted minden kaput – viszont úgy tűnik, jó öregnek is tűnsz tőle...

Eddig állandóan azt próbálták a fejünkbe verni, hogy egy kedves mosollyal mindent elérhetünk, de ez például egyáltalán nem igaz akkor, amikor a cél a fiatalság tartós megőrzése. Egy friss tanulmány szerint ugyanis a mosolygó embereket kimondottan öregnek látjuk. A szöveghez tartozó kutatásban 40 alanyt vizsgáltak, akiknek háromféle portrét kellett megvizsgálniuk: mosolygó, meglepődött és neutrális arckifejezést felvevő embereket. Az alanyoknak azt kellett megtippelniük, mennyi idősek lehetnek a képen látható személyek.

Ha fiatal akarsz maradni, inkább ne mosolyogj

A végeredmény szerint a mosolygó arcokat tippelték a legidősebbnek – átlagosan két évvel többnek. A legfiatalabbnak a meglepődött arcot mondták, valószínűleg azért, mert ilyenkor a megnyúlt arcon kifeszülő bőr egyszerűen simának tűnik. Érdekes csavar azonban, hogy amikor az alanyokat arra kérték, emlékezzenek vissza, melyik arcot ítélték a legfiatalabbnak, a mosolygó arcokat említették. Szóval hiába is gondoljuk azt, hogy a mosolygás fiatalít, a valóságban csak öregebbnek látjuk a vigyorgó embereket.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top