Szépüljünk

A legolcsóbb hajápoló, amit csak elkészíthetsz, és még hatásos is: erjesztett rizslé

Ki gondolná, hogy a szottyos lé, ami a zacskós rizs főzése után marad, csodákat tehet hajszerkezetünkkel? Pedig ez a helyzet. A rizslé áldásos hatása ráadásul nem is titok, az ázsiai nők évszázadok óta alkalmazzák haj- és bőrápolásra, csak mi esetleg nem tudtunk róla.

A kínai vörös yao törzs asszonyai például mára turisztikai attrakciónak számítanak azzal, hogy a hagyományok alapján sohasem vágják le hajukat – kivéve egyetlenegyszer, amikor eladósorba kerülnek. A lazán két méter hosszú hajzuhatagot pedig nem mással tisztítják és ápolják, mint erjesztett rizslével, a jelek szerint hatásosan. Úgy nyolcvanéves korukig nem őszülnek meg, és hajuk sem hullik ki.

Hogy ebből mennyi a genetikai lottóötös nem tudni, de az biztos, hogy a rizsszemekből kiázó anyagok között szép számmal találunk például inozitolt, ami a haj egészséges növekedését segíti és szénhidrátot, ami a károsodott hajszálakat ápolja, valamint megvédi őket a további sérülésektől.

A cikk folytatását a Krémmánia Magazinon találod »

A legolcsóbb hajápoló, amit csak elkészíthetsz és még hatásos is: erjesztett rizslé

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top