Szépüljünk

5 tipp, hogy ne kelljen olyan gyakran hajat mosnod

Ha eleged van az állandó hajmosásból, és szeretnéd kitolni a két alkalom közötti időt, most figyelj! Egy csomó fontos dolog számít, például az is, hogy mit eszel, vagy hogy milyen hőmérsékletű vízzel mosod meg a hajad!

1. Figyeld az étrended!

Ha szeretnéd, hogy hajad sokáig tiszta maradjon, arra is oda kell figyelned, hogy mit eszel – kerüld a cukros, zsíros, bő olajban sütött ételeket. Egyél helyette sovány húsokat, gyümölcsöket, zöldségeket, egészséges magvakat.

2. Forrón szereti

Az sem mindegy, milyen hőmérsékletű a víz, amivel hajat mosunk: a forró víz jobban leszedi a zsírt és a szennyeződéseket, szóval mindenképp legyen meleg a vízsugár.

5 tipp, hogy ne kelljen olyan gyakran hajat mosnod 

3. Használj kiegészítőket!

Ez elsősorban azoknak lehet jó tipp, akiknek frufrujuk van – a frufrun a leglátványosabb a zsírosodás, szóval ha egy jópofa kendővel vagy hajtűvel hátrafogjuk, megúszhatjuk a hajmosást még egy-két napig.

4. Fésülködj lefekvés előtt!

Ha elalvás előtt ráveszed magad a fésülködésre, később hálás leszel érte! Még jobb, ha laza fonatot készítesz, így sokkal tovább tiszta maradhat a hajad.

5. Tisztítsd a hajkeféd

Legalább heti egyszer érdemes alaposan, szappannal vagy samponnal átmosni a hajkeféket és fésűket. Így megakadályozhatjuk, hogy újra felvigyük a hajszálakra a korábban eltávolított felesleges zsírt.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top