Szépüljünk

6 dolog, amit nem tudtál a műkörmökről

A mai értelemben vett műkörmöket véletlenül találták fel. Előtte a nők pisztáciahéjat hordtak.

1. Státusszimbólum volt

A kínai Ming-dinasztia idején, az 1300-as években a nemesi réteghez tartozó nők viseltek először nagyon hosszú műkörmöket státusszimbólum gyanánt, ezzel kifejezve, hogy a köznéppel ellentétben nem kell kétkezi munkát végezniük.

5 dolog, amit nem tudtál a műkörmökről

2. Pisztáciahéjakból készült

A 19. század elején, Görögországban a felsőbb társadalmi réteghez tartozó nők közül sokan hordtak üres pisztáciahéjakat a körmeiken, műköröm gyanánt. A divat aztán Európa más részeiben is elterjedt.

3. Egy fogorvos találta fel

1954-ben egy Fraderick Slack nevű fogorvosnak munka közben letört a körme, ő pedig a fogászatban használt anyagok segítségével épített magának műkörmöt. A találmányát később tökéletesítette és a testvérével, Tommal megalapították a világ első műkörmös cégét, a Patti Nailst.

4. A leggyorsabb

A világ leggyorsabb műkörömszettjét egy Amy Becker nevű amerikai műkörmös építette meg 2013-ban. A tehetséges szakember 7 perc 56 másodperc alatt készített el egy komplett szettet.

5 dolog, amit nem tudtál a műkörmökről

5. Nem csak divatból hordják

Számos húros hangszeren játszó zenész visel műkörmöt, mégpedig nem divatból, hanem eszközként a zenélésnél. A gitár mellett az indiai sarod, illetve a kínai pi-pá, ruan és guqin nevű hangszerek megszólaltatásában is segíthetnek a műkörmök.

6. Ruhát is készítettek belőle

A londoni Central Saint Martins divatiskolájának egyik végzős hallgatója, Anna GoswAmi 2015-ben műkörmökből készített ruhakollekciót. A dizájner műkörmöket varrt fel a ruhákra úgy, hogy azok a pixelekhez hasonlóan rajzolják ki az öltözék mintáját.

6 dolog, amit nem tudtál a műkörmökről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top