Szépüljünk

Ez a bizarr kiegészítő elárulja, kinek tetszel

Ha hajlandók vagyunk letenni a mobilappokat és élőben ismerkedni valakivel, még mindig számíthatunk egy kütyüre, ami segít megmondani, hogy tetszünk-e randipartnerünknek. Mondjuk, kérdés, hogy mit szól az illető, ha ebben állítunk be...

Sok panaszt hallunk a kiüresedett emberi kapcsolatokra és az online platformra szorult randikultúrára, de az ilyen eszközök után felmerül a kérdés: tudunk-e még bármit a valódi ismerkedésről?

Ez a bizarr kiegészítő elárulja, kinek tetszel
Ez a bizarr kiegészítő elárulja, kinek tetszel

A London’s Royal College of Art négy diákja által fejlesztett extrém kiegészítőnek álcázott tech-kütyü gyakorlatilag azért jött létre, hogy megsúgja neked, bejössz-e randipartnerednek. A vállra szerelhető fura csáptelepet alapvetően női viseletre tervezték, hogy a rád tapadó tekinteteket monitorozza. 

A dolog egészen pontosan úgy működik, hogy a csápok végére szerelt kis kamerák bemérik, ki az, aki bámul téged, ha pedig figyelő tekintetet észlelnek, jelet küldenek: egy enyhe bizsergető érzést a hátba.

Ha pedig nekünk is tetszik az illető, a csápok mozogni kezdenek, így – az alkotók szerint – azonnal kialakul egy nonverbális flört, ami biztonságos alapot teremt az ismerkedéshez.

A Ripple névre keresztelt eszközt egyelőre még nem találhatjuk meg a boltok polcain, de ki tudja, lehet, hogy ez lesz a randizás jövője!  

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top