Szépüljünk

Grafikus banán – szemsminktrend a kifutókról

Az őszi–téli trendeket felsorakoztató divatbemutatók alkalmával több tervező kollekciójához is banánsminket készítettek a make-up mesterei.

Persze csupa feltűnő, extrém darabot, amelyek egy része a kifutókról lelépve nehezen állná meg a helyét, de ötleteléshez bátran lehet őket nézegetni, hiszen a jól bevált sminkelési technikák mindennapos gyakorlása mellett érdemes elkalandozni más, új irányokba is.

Tudjuk, nem minden sminkelési technika áll jól mindenkinek. De a négy fal között jobbára csak a tükörképünk látja az eredményt, és ki tudja? Kiderülhet, hogy míg a klasszikus banánsmink nem előnyös a szemformánkhoz, addig annak egy frissebb, élénkebb színekkel dolgozó változata egészen dögösen áll majd rajtunk.

A Chanel vagy a Moschino divatbemutatójára készült sminkek esetén a klasszikus, 60-as éveket idéző technikához nyúltak vissza, a Chanel esetében a választóvonal volt extrán hangsúlyos.  A sötétszürke nagy, íves vonal helyileg is inkább csak érintette a mélyítővonalat. – Sminktippünk ITT.

Prabal Gurung vagy Mary Katrantzou divatbemutatóján a modellek a fentinél jóval élénkebb színű szemsminket kaptak. Harsány kékek, zöldek, narancsok tűntek fel, amiket jobbára csak a mélyítővonal fölé festettek, sarkosan, grafikusan, Mary Katrantzou esetén pedig jobbára csak jól célzott foltokban. A grafikus formákkal dolgozó banánsmink legjobbját Oscar de la Renta bemutatóján láthattuk. A mozgó szemhéjon a szem ívét vastag vonallal húzták meg, amely önmagában felelt az egyik színért, majd ez fölé került a kiegészítő árnyalat, a teljes szemhéjra.

Nézd meg azt is, hogyan készíthetsz banánsminket magadnak »

Grafikus banán - szemsmink trend a kifutókról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top