Szépüljünk

Töretlenül hódít a balayage hajfestés

Ha csak mostanra sikerült elhatározásra jutnunk és tervbe vennünk egy jó kis melírt, akkor sem kell kétségbeesnünk, mert még mindig hódít a két-három évvel ezelőtt útjára indult balayage hajfestési technika, aminek köszönhetően világszerte megnőtt a napszítta hajú lányok száma.

A balayage hajfestési technika azért ilyen népszerű még idén is, mert a korábbi melírozási stílusokkal ellentétben sokkal természetesebb, ténylegesen napszítta hatást kelt, és nem utolsósorban kevesebb a macera a fodrásznál is. A balayage frizurát ugyanis nem érdemes otthoni körülmények között kivitelezni, ha a tökéletes eredményt szeretnénk elérni. Ilyenkor pont a lényege veszik el, mivel a korábbi melírozási, hajfestési technikákhoz hasonlóan könnyen úgy nézhetünk ki, mintha csak egy jó nagy adag lenövéssel küzdenénk éppen.

Balayage-zsal könnyebb az élet

A korábbi ombre- vagy egyéb melírtechnikákkal ellentétben, a balayge frizura elkészítése nem igényel különösebb eszközparkot. A fóliázás már rég a múlté, elegendő egy fésű és egy ecset használata, amellyel a 4-5 részre osztott hajtincseket lendületes mozdulatokkal befestik. Sokan gondolhatják úgy, hogy ez eléggé elnagyolt technika, mégis így tudják elérni a legtermészetesebb hatást. Nagyon fontos, hogy évente 2-3 alkalomnál többször ne kényszerítsük fodrászunkat arra, hogy balayage technikával készítse frizuránkat, az eljárás ugyanis eléggé igénybe veszi a hajszálainkat.

Töretlenül hódít a balayage

Kinek és mikor?

A legjobb, ha festetlen, eredeti hajszínünkkel vágunk bele a projektbe, hiszen a balayage hajfestéssel figyelembe kell venni a kiindulási hajszínünket. Ez a technika legeredményesebben a gesztenyebarna és a szőke (világos vagy sötét) hajszínek esetében alkalmazható, de a sötétebb barna alapszínnel is induljunk el bátran fodrászunkhoz. Ez utóbbi esetben csak egyetlen szabályt kell betartanunk, hogy ne próbáljunk ki az eredetihez képest túl világos tónust, hiszen akkor pont a természetességét veszti majd el az összehatás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top