Szépüljünk

Szabadulna a L’Oréal a The Body Shoptól

A 2006-ban megvásárolt brit kozmetikai márkától amiatt válna meg a L’Oréal, mert annak eladásai folyamatosan gyengülnek.

A TBS-t anno azzal a céllal vette meg a csoport, hogy növelje jelenlétét a természetes kozmetikumok piacán. 652,3 millió fontot fizettek a márkáért (mai árfolyamon váltva 688,29 millió eurót), amelyen most 1 milliárd euróért akarnak túladni.

Az itthon is kedvelt márkának világszinten 66 országban több mint 3000 üzlete van, az eladások azonban nem mentek olyan jól, mint várták. A múlt év első felében az egy évvel korábbi adatokhoz képest éves alapon 0,6%-kal csökkentek az eladások, a működési veszteségek pedig 7,2 millió euróról 22,2 millió euróra duzzadtak – tudható meg a Financial Times cikkéből.

Ez felettébb kellemetlen, tekintettel arra, hogy a The Body Shop alapvetően nem számít kulcsmárkának a L’Oréal portfóliójában, amit nemrég három új, amerikai márkával is bővítettek: a CeraVe, az AcneFree és az Ambi összesen 1,147 milliárd euróba került, ami nagyságban az Estée Lauder múlt évi akciójával ér fel, aminek során a Too Facedet szerezte meg.

További részletek a Krémmánia Magazin oldalán »

Szabadulna a L'Oreal a The Body Shop-tól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top