Szépüljünk

Az érzékeny arcbőrűek új totemállata a lazac lesz

Ez az isteni halfajta ugyanis segíthet szebbé tenni arcbőrünket is.

Egy kutatás szerint a lazacikrákban olyan enzim képződik, ami irritáció nélkül tisztítja a bőrt, így az érzékeny arcbőrűek számára szerencsésebb megoldást jelenthet egy ilyen készítmény, mint a bőrradír vagy akár a savas hámlasztó kezelések.

A bőrradírok, mint tudjuk, tisztító hatásuk és – jó esetben – bőrtápláló összetevőik mellett bizony képesek nagy károkat is okozni arcbőrünkön. A bennük található szemcsék ugyanis a legtöbb esetben túl durvák, és hiába ír mást a flakon oldalán a bemutató szöveg, az érdes szemcsék összevissza karistolhatják, így irritálhatják bőrünket, szabad jelzést adva a gyulladt pattanásoknak és aknéknak.

Az érzékeny bőr esetén ennek kockázata még nagyobb, így nem mindegy, hogy ha ilyen a bőröd, mivel végzel el egy alapos arctisztítást, hámlasztást.

A kutatás arról számol be, hogy a vizsgálatok alapján a hidrolizált lazacikra-fehérjék potenciálisan kevesebb irritációt okoznak, mint a savas összetevők, miközben tisztító hatásuk épp olyan jó, az elhalt hámsejteket anélkül távolítják el az arcbőrről, hogy az élő hámsejteket károsítanák. 

A kutatási eredmény további részleteit a Krémmánia Magazin oldalán találod »

Az érzékeny arcbőrűek új totemállata a lazac lesz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top