Szépüljünk

Molylepkét neveztek el Donald Trumpról

A molylepke "frizurája" nagyon hasonlít Donald Trump jellegzetes hajviseletére.

Vazrick Nazari kanadai kutató Kaliforniában fedezett fel egy molylepkefajt, melynek fejét aranyszínű pikkelyek borítják, ami pedig nagyon hasonlít Donald Trump hírhedt frizurájára. Éppen ezért adta magát, hogy az állatot az Egyesült Állom következő elnökéről nevezze el, így kapta a molylepke a Neopalpa donaldtrumpi nevet.

Molylepkét neveztek el Donald Trumpról

 

A szóban forgó molylepke egyébként nagyon pici, szárnyfesztávolsága mindössze egy centi. Az Amerikai Egyesült Államok Kalifornia államának déli részén és Mexikó Alsó-Kalifornia államában honos.

Nazari elmondta: reméli, hogy a névadás arra inspirálja Donald Trumpot, hogy hivatali ideje alatt előtérbe helyezze az ökológiai problémákat. “Remélem, hogy az elnöknél az ilyen törékeny amerikai ökoszisztémák védelme kiemelt prioritást élvez majd. Ezekben az ökoszisztémákban sok felfedezetlen és nem regisztrált faj él, és meg kell őrizni őket az eljövendő nemzedékek számára” – fogalmazott a kutató.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top