Szépüljünk

Bemutatjuk 2016 beautynövényét, a csipkebogyót

A Google szerint múlt évben a magyarok döntő részét az foglalkoztatta, hol kaphatnak csipkebogyóolajat. A népszerű témák "Felkapott… Hol? Hova?" kategóriájában elért második helyével keresettebb információnak számított, mint az, hová kell küldeni az adóbevallást.

Jöjjön hát a válasz, bemutatjuk, melyik márkáknál találtok csipkebogyóolajat, és azt is, mely termékek összetevőiben szerepel ez az igazán hasznos növény. De először is lássuk, milyen bőrproblémák megoldásában segíthet és milyen bőrtípusok számára lehet megfelelő a csipkebogyó, más néven vadrózsa olaja.

A finomítatlan olaj, amelyet hidegsajtolással állítanak elő a csipkebogyó magjából, gazdag omega-3- és omega-6-zsírsavakban. Bőrregeneráló, ránctalanító hatású, elsősorban a száraz bőr számára adhat enyhülést. A hámló, repedezett bőrt is hatékonyan ápolja, így kézkrémhez keverve is segítségünkre lehet, de a gyakori szoláriumozástól száraz, UV-károsodott bőrt is intenzíven ápolja. Alkalmas lehet a szem- és szájkörnyéken megjelenő korai ráncok halványítására is.

Visszaállítja a bőr nedvesség-egyensúlyát, tonizál, valamint bőrnyugtató hatással is bír. Magas C-vitamin-tartalmú, igaz, egy 2007-es tanulmány szerint a csipkebogyóolaj C-vitamin-tartalma nagyban változó lehet attól függően, hogy a csipkebogyó milyen állapotban volt, amikor az olajat kivonták belőle.

Bőrápoló olajként önmagában is használható, gyorsan felszívódik, nem hagy maga után ragacsos érzetet a bőrön. Zsíros, pattanásos bőrre azonban egyáltalán nem javasolt, nemhogy javíthat, de ronthat annak állapotán.

Nézd meg a Krémmánia Magazinon, melyek a legjobbnak ítélt bőrápoló vadrózsaolajok, és mely szépségápolási termékek köszönhetik nagyrészt ennek a növénynek is hatékonyságukat »

 Bemutatjuk 2016 beauty növényét, a csipkebogyót

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top