Szépüljünk

Egyre divatosabb a smink a dél-koreai férfiak körében

Dél-Koreában eddig is hatalmas kultusza volt a szépségiparnak, de most már nemcsak a nők, hanem a férfiak is használnak pirosítókat, szemceruzákat és rúzsokat, hogy így turbózzák kicsit önbizalmukat.

Arcmaszkok, szépítő kezelések, rúzsok az összes elképzelhető színben – ezek mind hódítanak Dél-Koreában, ahol a szépség és a tökéletes arc annyira fontossá vált, hogy a kislányok simán plasztikai műtétet kapnak az érettségi banketten ajándékba.

De úgy tűnik, már egyáltalán nem csak a nők azok, akik hasznot húznak az ország sminkdömpingjéből. Az elmúlt 5 évben 80 százalékkal növekedett a férfiaknak szánt kozmetikumok eladása, az eleinte csak az arcbőrükre igényes férfiak pedig már a sminkekkel is elkezdtek kísérletezni. Egy kis szemöldökformázás, szolid szájfény vagy enyhe pír ugyanúgy növeli az ő önbizalmukat is – állítják.

Egyre divatosabb a smink a dél-koreai férfiak körében

A külső pedig az élet számos területén számít Dél-Koreában: nemcsak egy randin, hanem egy állásinterjún is szépnek kell lenned, már ha szeretnél sikereket elérni. A férfiaknak pedig ugyanúgy segíthet ebben egy jó alapozó vagy egy profi szemöldökceruza.

A legnépszerűbb termékek a férfiak körében állítólag a BB krémek, a tonikok és arckrémek, de használnak korrektort, vagy akár átlátszó, illetve enyhén színezett szájfényt is. A trend felfutásával megjelentek a férfi beautybloggerek is, akik kimondottan a férfiak igényeire szabva készítenek sminkes videókat és blogposztokat.

“A fiatalság lehetőség” – így tartják Dél-Koreában. Szóval miért ne tennének meg a férfiak is mindent, hogy fiatalabbnak és szebbnek tűnjenek?

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top