Szépüljünk

Emberi bőrt növesztenek kozmetikai tesztelésekhez

A bostoni laboratórium azon munkálkodik, hogy a mesterségesen előállított bőrön állatok veszélyeztetése nélkül tesztelhessék a kozmetikai és tisztítószereket.

A bostoni MatTek laboratórium munkatársainak köszönhetően lehetséges, hogy hamarosan sehol nem kell már állatokon tesztelni a sokszor veszélyes kozmetikumokat és tisztítószereket. A MatTek szintetikusan előállított emberi bőre (bármennyire bizarrul is hangzik) tökéletesen szimulálja testünk reakcióit a különböző kemikáliákra, így nem csak az állatokat szabadíthatja meg a szenvedéstől, de a gyakorlatilag feleslegessé váló lépcső kihagyásával az emberek számára is biztonságosabb és hatékonyabb termékek születhetnek. 

Emberi bőrt növesztenek kozmetikai tesztelésekhez

A fejlesztéshez donorok által adományozott bőrmintákat használnak – ezeknek a sejtjeiből növesztik az új bőrt. A donorok bőrmintája mindenféle korosztálytól, bőrtípustól és bőrszíntől érkezik, így a fejlesztők szerint nemcsak állatbarát, de gyorsabb és eredményesebb is ez az új módszer.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top