Szépüljünk

10 topmodell, aki azért sikeres, mert nem szép

Sőt, egy sor olyan felkapott manöken nyargalászik a kifutókon, akik egy fikarcnyit sem szebbek, mint az a bizonyos "szomszéd lány". Amolyan atipikus szépségek, akik épp attól a "nem túl szép" részlettől lettek felkapottak, ami egy átlag tinédzser énképét földig rombolná.

A modellek vékonyabbak, magasabbak, szebb a szemük, szájuk, bőrük – szóval biztos, hogy szebbek valamiben, mint mi. És már el is indulunk az önmarcangolás lejtőjén, a túl nagy orrok, túlságosan szétálló fülek és túl kicsi vagy túl nagy mellek rémképe mellett, ahelyett, hogy egy pillanatra felpillantanánk, és kisírt szemeinkkel észrevennénk: nem minden topmodell tökéletes. És éppen ettől olyan sikeresek.

Ehhez persze kellett az is, hogy trend legyen az egyediség, a másság, a szépség változatosságának bemutatása. Mert ennek volt köszönhető, hogy a kifutókon is egyre több “érdekes arc” jelenik meg. Olyanok, akiket a kegyetlen közvélemény pillanatok alatt lecsúnyáz vagy minimum felhördül ha meglátja, milyen “fejeket engednek a kifutókra” – és észre sem veszi, hogy saját farkába harap, ha ilyeneket állít.

Vagy netán az lehet az ok, hogy lelkünk mélyén mégis csak azt várjuk el a divatszakmától, hogy a vágyott szépséget mutassa be a maga tökéletességében? Azt, amilyenek lenni szeretnénk? 

Addig is, míg a szépséghez való viszonyát mindenki fejben elteszi a megfelelő helyre, jöjjön egy válogatás olyan fiatal, felkapott modellekből, akik valami miatt a kétes értékű “túl” csoportba tartoznak. 

Liza Ostanina

Topmodellek, akik

A StarSystem modellügynökség egy orosz közösségi oldalon fedezte fel Lizát, akire aztán gyorsan ráröppentek a legnagyobb divatházak. A Prada, a Gucci, a Dior vagy az Elie Saab egyaránt a kérői között szerepeltek már. A divatbemutatók mellett persze számos magazinfotózáson is túl van, az orosz Vogue vagy a japán Elle magazinokban is szerepelt már, pedig karakteres orra, sápadt bőrszíne és jeges kék szeme nem épp eszményi összképet adnak.

Esmeralda Seay-Reynolds

Topmodellek, akik

Amióta felfedezték, már minden valamirevaló divatmárka kifutóján megfordult, és szerepelt a Vogue, a Harper’s Bazaar, az i-D és a W magazinokban is. Alig három éve indult be a karrierje a 18 éves lánynak, amit a Next modellügynökség egyenget. Élvezi a pörgős életét, aminek természetes része, hogy Lagerfeld imádott macskáját simogatja, pedig nem is modellnek készült. Bár érdeklődött a művészetek és a divat iránt, amikor elkezdte a középiskolát, a neves Parsons művészeti iskolába iratkozott be, ott kezdték el mondogatni neki barátai, hogy próbáljon szerencsét. Magassága tudta, hogy megvan hozzá, de “nagyon nem én voltam a csini lány a suliban” – mondta egy WWD-nek adott interjújában.

Molly Bair

Topmodellek, akik

A 19 éves amerikai lányt már sokszor elővették túl vékony alkata miatt, de arca miatt sem kímélték a véleményhuszárok: alien, patkány és koboldfejűnek már egyaránt nevezték. A saját bevallása szerint is különc leányzót a The Society Management fedezte fel, és alig egy hétre rá már a Proenza Schouler kifutóján találta magát. Több Vogue magazinban, a francia Numéro, valamint a W és i-D magazinok számára is készítettek már vele divatanyagot. Azon divatházak listája is meglehetősen combos, akiknek kifutóján már feltűnt; a teljesség igénye nélkül a Miu Miu, a Fendi, a Moschino, a Prada, a Vera Wang, a Chanel, az Alexander McQueen, a Bottega Veneta és a Marc Jacobs, valamint a Kenzo is megvolt már. Többen a fenti márkák közül reklámkampányukban is szerepeltették, úgymint a Prada, a Vera Wang vagy a Marc Jacobs.

Damaris Goddrie 

Topmodellek, akik

A holland lány már azzal is kilóg a modellek szépséges sorból, hogy rövid haja van, arca pedig dús ajkai ellenére is meglehetősen kisfiús. Persze különlegessége is épp ebben állhat, nem véletlen, hogy több ügynökség is felfedezte magának, mire úgy döntött, kipróbálja magát a divat világában. Szerepelt már a Topshop, a Zara és a Versus Versace reklámjaiban, a brit, a portugál és a holland Vogue címlaplánya is volt már, és mondani sem kell, tucatnyi divatház kifutóján is láthattuk. A Stella McCartney, a Kenzo, a Chanel vagy épp a Nina Ricci is felkérte divatbemutatójára, de a Rihanna közreműködésével készült Puma kollekció egyik modellje is ő volt.

Daphne Groeneveld

Topmodellek, akik

Szintén holland származású modellről van szó, aki már 2010-ben nagyot domborított, amikor nem mással, mint Tom Forddal szerepelt együtt a Vogue Paris címlapján. Ekkor még csak 16 éves volt. Karrierje azóta is töretlen, több Tom Ford reklámkampányban is szerepelt, lépdelt már a Valentino, a Chanel vagy épp a Dior Haute Couture kifutóján, tánctanára pedig nem más volt, mint Madonna, mikor a Miu Miu számára készítettek reklámvideót vele. Pedig arcát nem mondhatnánk szépnek, inkább afféle lárvaszerű babaarc, ami remekül sminkelhető, alakítható százféleképpen a divatanyagok számára.

Cierra Skye

Topmodellek, akik

Arcát a 15. századi reneszánsz festményeken feltűnő nőkéhez hasonlítják, kétségtelen, különleges arcformája van az amerikai lánynak. Marc Jacobs, Sonia Rykiel, Anna Sui és a Bottega Veneta divatbemutatóin is láthattuk már, de számos neves divatmagazin is felkérte fotózásra az elmúlt két évben, mint az olasz Vogue, a V Magazine, a Harper’s Bazaar amerikai kiadása vagy a Numero China.

Willow Hand

Topmodellek, akik

Mindössze 17 éves, mégis a modellvilág egyik legnépszerűbb arcának számít az amerikai lány. Nem csoda, 12 volt még csak, amikor először felfigyelt rá egy ügynökség. 2015 aztán meghozta az igazi, átütő sikert, ugyanis Miuccia Pradának annyira felkeltette érdeklődését, hogy az évi őszi/téli kollekcióját ő nyitotta meg a kifutón. Innen pedig egyenes volt az út a többi luxus márkához is. A Valentino, a Chanel, a Dolce & Gabbana, az Alexander McQueen vagy épp a Michael Kors divatház szintén megbízói között szerepeltek már. Pedig őt sem nevezhetnénk klasszikus szépségnek. Elálló fülei, furán lefelé ívelő szája csupa olyan részlet, amit akár szépséghibának is felhozhatnánk. De minek, ha egyszer így imádják őt, ahogy van.

Aamito Stacie Lagum

Topmodellek, akik

 

Az ugandai születésű modell egészen öregnek számít ebben a mezőnyben, pedig ő is még csak 24 éves. 2013-ban ő volt az Africa’s Next Topmodell modellkutató tévés show-műsor első évadának nyertese, a kapott lehetőségekkel pedig úgy tűnik tudott élni. Modellkarrierje azonban már előtte is alakulófélben volt. 16 éves korától szerepelt helyi divatbemutatókon, fotózásokon. 2015 óta foglalkoztatják széles körben a legnagyobb divatházak is: az Alexander Wang, a Balenciaga, Marc by Marc Jacobs vagy a Bottega Veneta kifutóján is szerepelt már. Több neves magazin is felkérte már fotózásra, köztük a Vogue, a Vanity Fair és a W, míg reklámfotózásra a Kenzótól és a Marc Jacobstól is kapott már megbízást. Tekintete roppant kemény – talán Denzel Washingtonéhoz lehetne hasonlítani, ami egy nő esetében nem a legnagyobb dicséret. Csodásan sminkelhető, de férfias vonásai még így is áttűnnek, ettől lesz különleges.

Issa Lish

Topmodellek, akik

A 21 éves mexikói lány már hét éve a divatszakmában dolgozik, nagyon fiatalon, 14 évesen ajánlottak neki először szerződést. Édesapja japán, innen a különleges arcszerkezet, ami az olasz, a japán és a mexikói Vogue címlap szerelését is meghozta számára. A Prabal Gurung, a Céline vagy a Prada kifutóján is láthattuk már, a Balmain, a Marc Jacobs és a Givenchy számára pedig kampányfotókon is szerepelt.

Lily Cole

Topmodellek, akik

Igazi veteránnak számít már az angol lány, aki 14 éve a kifutók és fotózások világában él. Az egyik legsikeresebb modell, minden valamire való divatház bemutatóján láthattuk, kampányfotózások egész sora áll mögötte, sőt még a színjátszásba is belekóstolt; leginkább talán a Hófehér és a vadász mozifilmből emlékezhetünk rá. A Brit Divathét “Év Modellje” díját még 2004-ben elnyerte, a 2012-es londoni olimpia záróünnepségén pedig ő is felvonult több más brit modell társaságában, hogy bemutassák az angol divattervezők által a különleges eseményre készített ruhakölteményeket. Persze nem csak divatmárkáktól kapott már felkérést: a Tiffany & Co., a Rimmel London és a The Body Shop is kérői között volt már. Párjával, Kwame Ferreirával múlt évben alapított családot, amikor is megszületett kislányuk, Wylde Cole Ferreira. Csodás karrier, csodás élet – és lám, őróla sem állítanánk teljes határozottsággal, hogy gyönyörű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top