Szépüljünk

Így tisztítsd a sminkecseted – hasznos tippek

Még a legelvetemültebb sminkmániások is gyakran elfeledkeznek egy dologról: hogy alaposan kitisztítsák a sminkecseteiket. Most hasznos tippekkel segítünk, hogy ne legyen akkora macera ez a feladat, mint amilyennek tűnik!

Akár naponta használod, akár csak alkalmakként, a sminkecseted időről időre alapos tisztítást igényel! Ám nem mindegy, hogyan csinálod, ugyanis egy rossz módszerrel tönkreteheted a kedvenc sminkeszközöd. Íme, pár hasznos tipp, hogyan tisztísd meg az ecseteket:

Így tisztítsd a sminkecseted - hasznos tippek

Mivel mosd ki a sminkecseted?

A legjobb, ha egy alkohol alapú tisztítószert használsz – már kapható kifejezetten sminkecsetre való is. Spriccelj belőle párat az ecsetre úgy, hogy benedvesedjen, majd egy olyan törölközővel törölgesd át, amit egyébként nem használsz. A papírtörlőt kerüld, mert károsíthatja az ecsetet!

Hogyan szárítsd meg?

Itt már igénybe veheted a papírtörlőt: először hagyd egy kicsit a levegőn száradni, majd ha már nem olyan nedves, itasd fel róla a maradék folyadékot a papírtörlővel.

Milyen gyakran csináld?

Bár a sminkmesterek minden használat után megteszik, ha csak te használod az ecsetet, elég, ha havi egyszer alaposan megtisztítod.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top