Tényleg csodát tesznek a hajaddal a növényi olajok? Most kiderül!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Tényleg csodát tesznek a hajunkkal a természetes, növényi olajok, vagy csak egy újabb szépségtrendről van szó?
2016. 12. 02. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az utóbbi pár évben már a nagy kozmetikai cégek is rájöttek, hogy a termékeiket sokkal jobban el tudják adni, ha természetes, növényi eredetű összetevőkkel, nem szintetikus anyagokkal pakolják tele. Ez a „vissza a természeteshez” trend egészen odáig jutott, hogy sokan már nem is a drogériákból, hanem az élelmiszer- és bioboltok polcairól szerzik be a hajápolószereket, például natúr kókusz- vagy argánolaj formájában. De vajon tényleg hatásosak ezek az olajok, vagy csak szeretnénk hinni benne, hogy azok?

Argánolaj

Az argánolajnak tényleg csodás hatása van – a bőrre. Ám azon kívül, hogy önmagában véve egészséges és tápláló, nincs rá tudományos bizonyíték, hogy kifejezetten hajproblémákra (hajhullásra, fénytelen, száraz hajra) is hatékony lenne. 

Makadámiaolaj

Hasonló a helyzet a makadámiaolajjal is: selymesítő, simító hatása miatt alkalmazzák akár termékekben, akár önmagában. De hogy megelőzné, vagy helyrehozná a haj szárazságát, arra nincs bizonyíték.

Jojobaolaj

A jojobaolaj hidratálja és fényessé teszi a hajat, de egy kutatás azt igazolta, hogy ez az olaj képtelen lezárni a töredezett hajvégeket. Ártani nem árt, de ha csodát vársz tőle, csalódni fogsz. Mentségére szóljon, bőrápoló hatása viszont tényleg mesés.

Kókuszolaj

A kókuszolajjal kapcsolatban szerencsére csupa jó hírrel szolgálhatunk: számos kutatás igazolta, hogy a kókuszolaj nemcsak fényessé, selymessé és hidratálttá teszi a tincseket, de képes meggátolni a haj károsodását is. A vitaminban gazdag olaj ráadásul a haj növekedését is bizonyítottan elősegíti.

Popsugar

„Ha diszkó van, majd leszakad alattunk a klubhelyiség” – bemutatjuk az ösküi iskola másodikosait
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus
Tényleg csodát tesznek a hajaddal a növényi olajok? Most kiderül!