Szépüljünk

Majdnem belehalt a hajfestésbe a kismama

A kismama és a méhében növekvő magzat is belehalhatott volna a hajfesték okozta allergiás reakcióba.

Egy brit nő, Jess Strachan öt hónapos terhesen úgy döntött, hogy szőke haját természetesebb, barna árnyalatúra festi. Nem végezte el azonban hajfestés előtt az ajánlott bőrtesztet. 12 éve festette már a haját, és soha semmi baja nem volt a festéktől, illetve a várandósoknak javasolt 5 hónap hajfestés nélküli időszakot is kivárta, így nem számított arra, hogy bármi gond lehet.

hajfestés után néhány órával azonban viszketni kezdett a fejbőre, majd reggelre a homloka is dagadni kezdett. Végül az egész arca feldagadt, annyira, hogy a szemeit sem tudta már kinyitni.

A férje berohant vele a kórházba, ahol kiderült, hogy a hajfestékben található PPD nevű kemikália súlyos allergiás reakciót váltott ki a kismamánál. Nem kapohatott azonban gyógyszert rá, mert az kárt tehetett volna a magzatában.

Majdnem belehalt a hajfestésbe a kismama

A nőt hazaküldték, ám másnapra tovább rosszabbodott az állapota, hatalmas fájdalmai voltak, és még jobban bedagadt az arca, hiába mentek be azonban újra a kórházba, gyógyszert továbbra sem kaphatott. Az orvos elmagyarázta neki, hogy szerencséje van, amiért az allergiás reakció külsődleges, ugyanis, ha belsődleges lenne, abba ő és a babája is belehalhatnának.

“Ezt hallva könnyekben törtem ki. Bűnösnek éreztem magam és rettegtem a babám biztonságáért” –  mesélte Jess.

A kismama végül antihisztamint kapott, de így is három nap kellett ahhoz, hogy a duzzanat csökkenni kezdjen és újra ki tudja nyitni a szemeit, az pedig, hogy teljesen helyrejöjjön, egy hétbe telt.

Jess kisfia azóta már megszületett, teljesen egészséges. 

A nő azért áll a nyilvánosság elé a történetével, hogy másokat is figyelmeztessen arra, legyenek óvatosak, és végezzék el hajfestés előtt a bőrtesztet akkor is, ha korábban nem voltak allergiásak a hajfestékre.

thesun.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top