Szépüljünk

Hogyan csináljunk tökéletes szelfit?

Vannak, akik függők, míg mások utálják még látni is ezeket a képeket. Lehet mellette és ellene is számtalan érvet felhozni, egy azonban biztos: az internetes életünket bizony uralják a szelfik.

A legtöbben csak egy normális profilképre vágynak, míg mások naponta ontják magunkról a fotókat a közösségi oldalakon. Bármelyikről is legyen szó, egy célt szolgálnak: azt, hogy a képek olyan színben tüntessenek fel minket, ahogyan mi szeretnénk láttatni magunkat. Ám sajnos sok esetben a legtöbb próbálkozás legfeljebb csak középszerűre sikerül, mivel sokan nincsenek tisztában azokkal a szabályokkal, amelyek hozzásegítenek a tökéletes szelfihez. Most olyan tanácsokat hoztunk, amelyeket minden szelfikészítőnek érdemes betartania.

Szelfire fel!

Amelyik testrészedhez legközelebb tartod a telefonodat, azt fogod kihangsúlyozni a képen. Így felerősítheted egy-egy vonásodat és csökkentheted egy másik dominanciáját. Ha például az orrodra fókuszálsz, arra összpontosul a kép is és a szemed biztosan kisebbnek látszik majd.

A fotósok kétharmados szabályát el kell felejtened a szelfik kapcsán. Az arcod inkább a jobb felső vagy a bal felső sarokba érdemes helyezni. Így sokkal vonzóbbnak tűnik mindenki, mintha a kép kellős közepén mosolyogna. Utóbbi épp olyan lenne, mint egy igazolványkép. Ugye most beugrott? Az sem jó, ha a vállak párhuzamosak. Először fordulj picit jobbra, majd balra és nézd meg, melyik változat tetszik jobban. Azt érdemes használni.

Hogyan csináljunk tökéletes szelfit?

Fontos, hogy találd meg a számodra ideális szöget. Döntsd a fejed jobbra, balra, készíts képeket és válaszd ki, amelyiken a legjobban nézel ki. Mindenkinek van olyan profilja, amelyik előnyösebb. Ha megtalálod a “legjobb oldalad”, az már fél siker.

Lehet, hogy nem gondolnád, de a megvilágításnak legalább olyan fontos szerepe van a szelfi készítésben, mint a jó szögnek. A megfelelő fény megtalálása ugyanis elengedhetetlen. A természetes fény jó választás lehet. Ha bent vagy,húzódj az ablakhoz és próbálj ott fotózkodni. Színesebb, élénkebb képek születnek így. Minden napszakban mást látsz majd, érdemes kísérletezgetni. Ha mesterséges fényben készülnek a képek, nem jó a nagy árnyékolás, de a sárgás fény sem lesz jó hatással a képre.

Hogyan csináljunk tökéletes szelfit?

Légy önmagad!

Ha izgalmasnak szeretnél tűnni, vegyél fel valami extra kiegészítőt. De ne napszemüveg legyen az, hanem mondjuk egy vagány sál vagy ez szép kalap. Ne grimaszolj! Szerencsére úgy tűnik, a csücsörítős fotókról már sokan kezdenek leszokni, azért néhány buta arcot vágó embert lehet még látni. Pedig semmi értelme ennek. Ne ráncold a homlokod, ne biggyeszd az ajkaidat. Inkább mosolyogj, attól több nem is kell.

Van egy nagy titok, ami biztosan hozzásegít az előnyös szelfi készítéséhez: az a lényeg, hogy a képet ne pont szemből, hanem kicsit magasabbról készítsd. Úgy, hogy közben picit előre tolod a nyakad és kicsit megemeled az állad. Csak próbáld ki és meglátod, mennyit dob mindez a képen. A legfontosabb, amit mindenképpen tarts be, az az, hogy a fotókon maradj önmagad. Azzal persze nincs semmi gond, ha a legjobbat hozod ki magadból, csak arra ügyelj, hogy azzal, aki visszanéz a képről, mindig tudj azonosulni.

Olvass még a témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top