Szépüljünk

3 dolog, amivel segíthetsz elvékonyodó hajadon

Ha a hajad eleve nem pont olyan, mint a samponreklámok lobonca, van egy rossz hírünk: a korral csak vékonyodni fog. De azért van néhány trükk, amit bevethetünk, ha dúsabb frizurát szeretnénk!

1. Mosd gyakrabban!

Ne foglalkozz azzal, mit tanítottak a hajmosás gyakoriságáról… a vékonyabb tincseken sajnos jobban megül a zsírosság, ezért a gyakori hajmosással mindig felfrissíthetjük őket, pláne, ha kimondottan hajtőemelő, volument adó sampont használunk.

2. Edd a hajad dúsabbra

Hajunk állapotát jelentősen befolyásolják azok a tápanyagok, amiket beviszünk a szervezetünkbe. Ha a hajunk ritkás, vékony szálú, és hullik, érdemes lehet a D-vitamin és a vas szintjére gyanakodni – ezeket szedhetjük táplálékkiegészítő formájában, vagy próbálkozhatunk olyan ételekkel, amikben sok van belőlük,  például spenóttal vagy magvakkal. Szintén jó vitamin vékony haj ellen a B7-vitamin, amit a bőr és a haj vitaminjaként tartanak számon.

3 dolog, amivel segíthetsz elvékonyodó hajadon 

3. Ne izgulj…

Még a hajad miatt sem. A haj legnagyobb ellensége a stressz, a feszültség, ezek nemcsak megakadályozzák a haj egészséges növekedését, de még hajhulláshoz is vezethetnek. Próbálj lazítani és lassítani, és figyeld meg, hogy a meditációval töltött órák a hajadat is feldúsítják!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top