Veszélyes a szoros copf

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Legalább olyan káros, mint a sok vasalás vagy a túl sok vegyi anyag.
2016. 10. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az arcfelvarrás-frizuraként is emlegetett hajviseletet – vagyis amikor a hajat annyira szorosan hátrahúzva fogják össze, hogy az az arcbőrt is húzza magával – hírességek fején is gyakran megcsodálhatjuk. Egy frissen megjelent amerikai tanulmány szerint azonban jobban tesszük, ha nem hordjuk így a hajunkat, még néhanapján sem.

Veszélyes
Veszélyes frizura

 

A Southwestern Medical Centre kutatói arra figyelmeztetnek, hogy az arcfelvarrás-frizura túlságosan nagy nyomást gyakorol a hajgyökerekre, ami károsíthatja a haj szerkezetét és hajhulláshoz vezethet. Ha rendszeresen ilyen frizurát viselsz, szinte biztosan nem úszod meg károsodás nélkül, de akár már néhány alkalom is elindíthatja a hajhullást.

A kutatók szerint ez a hajviselet legalább olyan súlyos károkat okozhat, mint az állandó hajvasalás, hajsütés, vagy épp a vegyi anyagok túlzásba vitt használata a hajon.

A szakemberek azt javasolják, hogy minél többet hordjuk természetesen, kibontva a hajunkat, és tartsunk „szabadnapokat” is, amikor nem éri semmiféle hőhatás, sőt még hajlakkot sem fújunk rá. 

Olvass tovább

Hozzászólások

norszamami 2012-10-23 10:00

A sok vasalás káros?

Azonnal abba hagyom, szólok a fiúknak járjanak gyűrött ruhába :) 

ezanick* 2012-10-23 09:14

Nekem, ha nem lazan van copfban a hajam a fejem is megfajdul.

 

hagymácska12 2012-10-22 23:04

Ezt én két helyes is észrevettem: egyrészt az olimpián azoknál a sportágaknál, ahol szoros frizurát szoktak csinálni (pl. szinkronúszás). Volt olyan sportolónő, akinek a haja szinte a feje felénél kezdődött csak. Másrészt én elég sokáig hordtam szinte csak copfot (nem ennyire szorosat), és a homlokom  felett van egy kis félkör, amiben tényleg ritkább a haj. Amióta csak nagyon ritkán hordok, kezdenek visszanőni.

Rena__ 2012-10-22 21:04

Az tényleg veszélyes

TiaMaria 2012-10-22 20:55

bocsánat        de  a szorost   :D  

szarosnak olvastam    :D

 

 

 

 

 

 

 

Kentuckyrain 2012-10-22 20:43

Ezt én is hallottam. Bár pl. a Lifenetwork szépségtanácsadója, Takács Nóra is mindig szorosan felköti a haját és olyan frizurákat készít a videóiban elköti a haját.

Nők Lapja Cafe 2012-10-22 20:43

Legalább olyan káros, mint a sok vasalás vagy a túl sok vegyi anyag.

Nők Lapja Café: Veszélyes a szoros copf