Szépüljünk

A legújabb netes baromság: sminkelj magadnak melleket

Az ausztrál beauty blogger azt ígéri, akár hat perc alatt csodálatos dekoltázst varázsolhatunk magunknak. De kellett ez nekünk?

Úgy tűnik, megérkezett a szegény ember mellplasztikája, a kim kardashiani iskolából kinőtt mellkontúrozás.

Nem fogunk végigmenni a lépéseken, de mindenki megnézheti magának, hogyan rajzol (tényleg hat perc alatt, ezt meg kell adni) a 21 éves Natalie Boucher nagyobb melleket. Az egészben van valami szívfacsaróan komikus, mintha a 60-as évek lengyel Varázsceruzája keveredne egy autószerelő műhely esztétikai világával. De mindegy is.

Az tényleg nem fontos, hogy ez az egész mennyire praktikus (semennyire), hogy a megrajzolt dudák milyen könnyen olvadnak le, kenődnek el, vagy eleve milyen frusztrációt jelent, ha valaki a nap egyik pontján azt mondja: “ne haragudj, kicsit elmaszatolódott a dekoltázsod, szerintem ki kéne javítanod egy kicsit”.

Ami ennél sokkal fontosabb: miért tennénk ilyet? Mellnagyobbításra kevesen szánják rá magukat (kevesen ahhoz képest, hogy mennyi nő vágyik nagyobb mellekre), és épp ezért káros egy ilyen “házi megoldás”, ami azt ígéri, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a hatalmas melleket. Akkor, ha lenne egy 500 forintos mellnövesztő pirula, azt is mindenki enné marokszámra? Valószínűleg.

A legújabb netes baromság: sminkelj magadnak melleket

Pedig ez aztán tényleg abszolút a társadalmi elvárások és kiváltképp a férfitekintetek kiszolgálása,  akik ugye köztudottan “imádják az óriási csöcsöket”  és sajnos ezt nehéz is lesz addig nem elhinni, míg 21 éves lányok barna rúzzsal rajzolják meg maguknak. Az így meg úgy lehet nagyobb melled kezdetű akármi egy kis lépéssel sem visz minket közelebb saját testünk elfogadásához, sőt még távolabb taszít minket attól. És elnézve ennek a videónak az elképesztő nézőszámait, az ember inkább nem is gondol bele, hány lány ácsorog a tükör előtt, és érez indokolatlan szégyent, miközben csillogó púderrel egyengeti a kétdimenziós műmelleket.

Engedjük már el az óriási tejcsárdákat…

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top