Szépüljünk

Ezeket az ételeket messziről kerüld el, ha szép bőrt akarsz

Egyszerűen nem tudsz rájönni, mi okozza, hogy problémás az arcbőröd? Lehet, hogy túlzásba viszed az alábbi ételek fogyasztását.

 Azt már tudjuk, melyik az az 5 étel, amit a ragyogó bőr érdekében érdemes fogyasztanunk, sőt bizonyos teafélékkel is szépíthetünk az bőrünkön. Már csak az a kérdés, milyen ételeket és italokat ajánlatos kerülnünk, ha meg szeretnénk őrizni bőrünk tisztaságát és ragyogását. Ezeknek járunk most utána.

Tehéntejből készült sajtfélék

Valójában egyik tejtermék sem jó barátja a szép bőrnek, de a nehéz, tehéntejből készült sajtok különösen ártalmasak. A laktóz ugyanis megnöveli a férfihormonok mennyiségét, és ez elősegíti az aknék és pattanások kialakulását.

Ezeket az ételeket messziről kerüld el, ha szép bőrt akarsz

Feldolgozott szénhidrátok

 A fehér lisztből készült kenyerek, tészták, a fehér rizs és a kekszek, mind hozzájárulnak az inzulin szintjének növekedéséhez. Azt pedig, hogy a magas inzulinszint egyenes arányos az aknés bőrrel, kutatások igazolják.

Kóla és más cukros, szénsavas üdítők

A bennük lévő tonnányi cukor és mesterséges anyag mind-mind hozzájárulnak gyulladások kialakulásához, valamint megzavarják a gyomor természetes baktérium-egyensúlyát. Ha ez az egyensúly felborul, onnantól kezdve egyenes az út a pattanásokhoz, rozaceához, aknéhoz, ekcémához.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top