Szépüljünk

6 tipp az erős és egészséges körmökért

Még a legcsodásabb körömlakk árnyalat sem használ, ha nincsenek erős, egészséges körmeink. Mutatunk néhány tippet a körömerősítőkön túl!

1. Első a tisztaság

Fontos, hogy a körmöket és a köröm melletti bőrt mindig nagyon tisztán tartsuk: alaposan távolítsuk el a maradék körömlakkot acetonmentes lemosóval, majd szappanozzunk be egy nem használatos fogkefét és alaposan dörgöljük le a körmökét és környéküket – így leradírozzuk az elhalt hámsejteket, és biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen szennyeződés nem maradt körmeinken.

2. Tartsd szárazon!

Ha odafigyelünk rá, hogy a körmök szárazak maradjanak, megakadályozhatjuk a különféle baktériumok elszaporodását. Ha túl sok nedvesség éri körmeinket, amúgy is könnyedén berepedezhetnek.

3. Mindig használj körömlakkalapot!

Talán már nincs kedvünk vacakolni a rétegekkel lakkozás közben, pedig az alapozó áttetsző lakkot nem érdemes kihagyni. Ettől nemcsak jobban fog kinézni a körömlakk, de megvédhetjük körmeinket, hogy a színes lakk rétegeitől.

6 tipp az erős és egészséges körmökért

 4. Néha tarts szünetet

Időről időre próbáljunk meg lemondani a körömlakkokról, és engedjük, hogy körmeink két lakkozás között pihenjenek kicsit. Így lesz idejük megerősödni! 

5. Az vagy, amit megeszel

A körmeinket a keratin nevű protein alkotja, így bizonyos ételekkel erősíthetjük körmeinket.  Együnk sok proteinben gazdag ételt, például banánt és olajos magvakat és sok E-vitamint, illetve halolajat.

6. Minőség a hossz helyett

Lehet, hogy szeretnénk hosszú körmöket, de nincs értelme, ha azok gyengék, vékonyak, és csak letöredeznek. Inkább tartsuk röviden körmeinket, amíg nem erősödnek meg!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top